Какво не трябва да правим с лявата ръка в Индия

0
Какво не трябва да правим с лявата ръка в Индия

Какво не трябва да правим с лявата ръка в Индия

Почти всяка държава в света си има своите своите странни за чужденците обичаи и традиции. Обикновено те са част от ежедневието на местното население и го считат за нещо напълно нормално. Но всеки турист, посетил дадената страна за няколко дни изпада в изненадващи и понякога доста конфузни ситуации.

Например в Индия, лявата ръка се свързва с личната хигиена на човека и тя се използва най-често за обуване и събуване на обувките. Може да се каже, че с нея се върши „мръсната“ работа, счита се за нещо нечисто.

Трябва да обърнем внимание на този обичай, ако сме решили да посетим Индия, тъй като е възможно много хора от местното население да откажат да приемат всичко, което им подадем с лявата ръка. Не бива да я използваме за подаването на храна, визитна картичка или някакъв друг предмет. Предполагаме, че е доста трудно да си левичар в Индия.

Освен, че се счита за грубо да подадем на друг човек предмет с лявата ръка, то ако тя влиза в контакт с храна се счита за лошо възпитание. Това важи както при сервирането на храната, така и при самото хранене, дори да е от собствената ни чиния.

Затова бъдете внимателни при посещение в страната, за да не изпаднете в конфузни ситуации и да се чудите защо ви гледат странно или с неодобрение.

Остави коментар