Какво не трябва да правим на работното място, ако искаме да сме успешни?

0
Какво не трябва да правим на работното място, ако искаме да сме успешни?

Какво не трябва да правим на работното място, ако искаме да сме успешни?

Надали има човек, който не желае да се издигне в своята кариера. За да се случи това обаче, има много неща, които трябва да правим и такива, които не трябва да правим на работното място.

Едно от най-дразнещите неща е някой да ни прекъсва докато говорим. Това важи не само за работното място, а като цяло в живота. Никой не обича да бъде прекъсван от някой докато се изказва, само за да може другия човек да се изкаже по дадената тема. Това със сигурност е неприятен навик, който не трябва да показваме на работното място. Още по-лошото е, ако вече са ни направили забележка за това. Без значение дали става дума за шефове или колеги, трябва да се научим да изслушваме и след това да се изказваме.

Пристигането на време в офиса със сигурност е нещо, на което се държи от работодателите. Дори и никой да не ви прави забележка, че сте закъснели 10-20 минути за работа, със сигурност не се гледа с добро око на това, особено ако това се случва системно. На всеки се е случвало нещо непредвидено и е закъснявал за работа, но въпроса е да не се превръща в ежедневие.

Какво не трябва да правим на работното място, ако искаме да сме успешни?
Снимка: humanresourcesonline.net

Хубаво е да имаме мнение по дадени въпроси, но трябва да внимаваме как точно го изказваме пред останалите на работното място. Трябва да се научим да изслушваме останалите и да изказваме гледната си точка тогава, когато дойде нашия ред. Все пак и другите трябва да имат възможността да изкажат собствено мнение, не само ние.

Крайните срокове са нещо досадно, но със сигурност – нещо необходимо. Тези срокове се слагат за да се организира самия процес по даден проект и е нужно да бъдат спазвани, а не нарушавани. Понякога сроковете са безумно кратки, но е важно да се стараем да ги спазваме.

И като за финал, на кой не му се е случвало в даден момент да се разкрещи на дразнещия колега на съседното бюро. Знаем, че ще ни олекне, ако го направим, но със сигурност ще натрупаме негативи за собствена сметка. Трябва да се научим да работим в екип, колкото и да е трудно това понякога.

Остави коментар