Какво е допустимо да променим заради любимия човек, без да изневеряваме на себе си

0
Какво е допустимо да променим заради любимия човек, без да изневеряваме на себе си

Какво е допустимо да променим заради любимия човек, без да изневеряваме на себе си

Най-вероятно и вие сте чували израза „Не се променяй заради друг и бъди такъв, какъвто си.“? Да, това е клише, което ще чуете от всички вашия близки, когато сте хлътнали по някого или се впуснете в нова връзка. Човек наистина не трябва да променя коренно себе си, само за да се хареса на някого, но все пак в една връзка е необходимо да се правят и компромиси. Ето и какво можете да промените у себе си заради любимия човек, без да сте в разрез с вашата личност:

1. Интереси и хобита
Човек трябва да бъде отворен да се развива. Няма нищо лошо в това да пробвате нови неща. Никога не се знае – може пък хобитата на вашата половинка да ви харесат и да станат и ваши такива. Тъкмо ще имате повече общи неща помежду си. Разбира се, това далеч не означава, че трябва да захвърлите текущите си интереси и да се пригодите към новите, а просто да разширите хоризонта от интереси.

2. Здравословните навици
Ако половинката ви води здравословен начин на живот, било то в хранителен или тренировъчен план – нищо не пречи и вие да опитате. Винаги е добре да започнете един по-здравословен начин на живот. Това не трябва да го приемате като задължение, по-скоро като съвет и препоръка.

3. Местоживеене
Това е едно от най-логичните неща. Съвсем в реда на нещата си е, ако отношенията с партньора се задълбочат, то в един момент да заживеете заедно. Било то един от вас да се премести при другия или пък защо не – взаимно да си намерите изцяло ново жилище.

Какво е допустимо да променим заради любимия човек, без да изневеряваме на себе си

4. Домакински задължения
Няма как само единият да върши цялата домакинска работа. Затова е хубаво да разпределите задълженията си по равно. Така е най-редно и справедливо. Не изпадайте твърде много в битовизми, тъй като те са един от факторите за дребните скандали, които са неизменна част от една връзка.

5. Социалните навици
Ако вие сте интроверт, то тук ще ви е доста трудно. Но няма как! В един момент ще започнете да излизате по разни събития и с приятелите на половинката. Това е съвсем нормално. Някак си не е редно да излизате само с вашите приятели, нали? Първите пъти се пригответе с търпение, защото повечето ще са изключително любопитни, защото искат да ви опознаят.

6. Споренето
Ако и вие сте личност, която обича да влиза в спорове, от които да излиза като последният оцелял, то в дадени ситуации ще се налага да преглътнете егото и да се „предадете“. Хубаво е всеки да има мнение по дадена тема, както и да го отстоява, но все пак понякога се налага да се замълчи за малко. Внимавайте и в думите, които използвате в спора, за да не съжалявате по-късно за тях.

Остави коментар