Какво е да те съдят за контрол върху замък?

0
За контрол

Принц Ернст Август Хановерски и принцеса КаролинаСнимка: Getty Images

Принц Ернст-Аугуст, съди сина си за контрол върху замък в Германия. Принцът на Хановер Ернст-Аугуст е и съпруг на принцеса Каролина от Монако.

Ернст Август, който е на 66 г., даде на наследника си Ернст Август-младши приказния замък Мариенбург и още няколко имота в периода 2004-2007 г. Но сега възнамерява да си ги върне обратно.

В иска си принцът се позовава на “пълна неблагодарност“, съобщиха от районния съд в Хановер.

Аристократът е внесъл иска в края на миналата година. Той настоява да отмени дарението на замъка Мариенбург, на имението Каленбург и на двореца Херенхаузен.

Принцът обвинява сина си, че действа против волята му и че зад гърба му предлага замъка Мариенбург на провинция Долна Саксония като публична собственост. Заради високите разходи по поддръжката на историческата готическа сграда от средата на деветнадесети век.

Ищецът искащ пълен контрол, който живее в Австрия, освен това обвинява първородното си дете от първия си брак, че си присвоява художествени произведения и антики. Които са собственост на семейството, пише БТА.

Съпругът на принцеса Каролина оценява спорните имоти на около пет милиона евро, обявиха от съда.

Ернст Август-младши, който е на 37 години, каза пред ДПА, че всички аргументи на баща му вече са били “обявени за невалидни в извънсъдебно споразумение в миналото”.

Той заяви, че прехвърлянето на собствеността на замъка Мариенбург на местните власти в Долна Саксония е “правно осигурено“.

Нищо не стои на пътя на дългосрочното опазване на Мариенбург като значим културен монумент в Долна Саксония, достъпен за всички“.

каза той.

Съдът все още не е насрочил дата за съдебно заседание.

Ернст Август от години спори със сина си за семейната собственост. Отношенията помежду им са така обтегнати, че той отказа да даде официално благословия на брака на сина си през 2017 г. с родената в Русия дизайнерка Екатерина Малишева и не отиде на сватбата. Съпругата му принцеса Каролина Монакска, с която живеят отделно от 2009 г., бе гост на сватбата.

Остави коментар