Какво да очакваме тази година от iOS13?

0

До обявяването на новия iOS13 ни делят едва няколко месеца. Макар това да се случва всяка година през юли месец, вече знаем някои подробности относно новата версия на софтуера.

Една от новостите, за която се говори най-много в последно време е въвеждането на тъмен режим. Това не звучи като нещо голямо, но тъмният режим става все по-любим и желан от потребителите. С последния ъпдейт на MacOS от бранда добавиха dark mode за Apple компютрите и това се хареса на повечето почитатели на марката.

Снимка: laptopmag.com

Очаква се от Apple да променят дизайна и интерфейса на началния екран на устройствата, но все още не знаем подробности как. Възможно е да направят опция за добавяне на повече екрани и по-лесно управление на отворените приложения.

Една от основните идеи на компанията е да превърнат iOS в подобие на MacOS. Целта е операционната система на смартфоните на Apple е да превърне iPad и iPhone в пълноценни и функционални компютри, които да могат да изпълняват същите услуги, които могат и компютрите на Apple.

От известно време Тим Кук и неговия екип се опитват да ни убедят, че iPad таблетите са напълно еквивалентни на лаптопите. Може би с новия софтуер iOS13 най-накрая ще превърнат своите твърдения в реалност.

Има слухове, че е възможно сливането на iOS и MacOS в едно или поне добре интегрирани помежду си.

Остави коментар