6 февруари 2023

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

В днешно време конкуренцията за едно работно място е жестока и всеки се бори да влезне в най-добрите и големи компании. Да имате завършено висше образование и диплома това само ще увеличи вашите шансове, но не единственото, което трябва да притежавате.

Ако искате да работите във Facebook най-вероятно ще трябва да минете през доста тежък подбор, тъй като списъка с кандидати е доста голям. За да работите към един от най-желаните работодатели в света обаче е необходимо да притежавате няколко ценни за компанията качества:

1. Трябва да сте смели и склонни да поемате рискове.

2. Да искате да оставите следа след себе си и да се стремите към променянето на света към едно по-добро място.

3. Не трябва да се страхувате от грешки.

4. Да бъдете отворен и склонен към прозрачност в действията си.

5. Да се стремите да повишите социалната стойност.

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?
Снимка: businessinsider.com

Освен, че трябва да притежавате гореизброените качества, ще ви се наложи да отговорите и на следния въпрос, който се задава на всеки един кандидат. Въпросът е следния:

В най-добрия си ден на работа, денят в който се прибирате и си мислите, че имате най-добрата работа на света. Какво сте направили през този ден?“.

Идеята на този въпрос е да се провери дали вие наистина се вписвате в корпоративната мисия на компанията, а именно дали давате възможност на хората да споделят и да се опитват да правят света по-отворен и по-свързан, да бъде едно по-добро място.

Изпълнителният директор на компанията – Джули Жуо, е отказала работа на стотици кандидати за различни позиции. Джули започва работа в компанията преди 10 години като стажант, а днес тя е вицепрезидент на отдела по дизайн.

През годините си работа в компанията Жуо се усъвършенства в провеждането на интервюта с кандидатите за работа. Днес именно тя отговаря за назначаването и уволняването на служителите в империята на Зукърбърг.

Основното качество, което играе ключовата роля при наемането на даден човек като бъдещ служител във фирмата е готовност за научаване на нови знания и умения. На всяко интервю, което провежда Джули представя трудна ситуация, с която са се сблъсквали през годините и пита потенциалния колега: „Ако можеше да преразгледаш ситуацията, какво би направил по различен начин?“.

Очевидно тук се изисква креативност от кандидата. Отговори, в които се казва че не би направил нищо по-различно, че те са се справили по най-добрия начин и други подобни – не са правилният отговор. Правилният отговор трябва да съдържа различни подходи, които биха довели до успешен край на описаната ситуация.

Остави коментар