Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

0
Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?

В днешно време конкуренцията за едно работно място е жестока и всеки се бори да влезне в най-добрите и големи компании. Да имате завършено висше образование и диплома това само ще увеличи вашите шансове, но не единственото, което трябва да притежавате.

Ако искате да работите във Facebook най-вероятно ще трябва да минете през доста тежък подбор, тъй като списъка с кандидати е доста голям. За да работите към един от най-желаните работодатели в света обаче е необходимо да притежавате няколко ценни за компанията качества:

1. Трябва да сте смели и склонни да поемате рискове.

2. Да искате да оставите следа след себе си и да се стремите към променянето на света към едно по-добро място.

3. Не трябва да се страхувате от грешки.

4. Да бъдете отворен и склонен към прозрачност в действията си.

5. Да се стремите да повишите социалната стойност.

Какви качества трябва да притежавате, за да започнете работа във Facebook?
Снимка: businessinsider.com

Освен, че трябва да притежавате гореизброените качества, ще ви се наложи да отговорите и на следния въпрос, който се задава на всеки един кандидат. Въпросът е следния:

В най-добрия си ден на работа, денят в който се прибирате и си мислите, че имате най-добрата работа на света. Какво сте направили през този ден?“.

Идеята на този въпрос е да се провери дали вие наистина се вписвате в корпоративната мисия на компанията, а именно дали давате възможност на хората да споделят и да се опитват да правят света по-отворен и по-свързан, да бъде едно по-добро място.

Изпълнителният директор на компанията – Джули Жуо, е отказала работа на стотици кандидати за различни позиции. Джули започва работа в компанията преди 10 години като стажант, а днес тя е вицепрезидент на отдела по дизайн.

През годините си работа в компанията Жуо се усъвършенства в провеждането на интервюта с кандидатите за работа. Днес именно тя отговаря за назначаването и уволняването на служителите в империята на Зукърбърг.

Основното качество, което играе ключовата роля при наемането на даден човек като бъдещ служител във фирмата е готовност за научаване на нови знания и умения. На всяко интервю, което провежда Джули представя трудна ситуация, с която са се сблъсквали през годините и пита потенциалния колега: „Ако можеше да преразгледаш ситуацията, какво би направил по различен начин?“.

Очевидно тук се изисква креативност от кандидата. Отговори, в които се казва че не би направил нищо по-различно, че те са се справили по най-добрия начин и други подобни – не са правилният отговор. Правилният отговор трябва да съдържа различни подходи, които биха довели до успешен край на описаната ситуация.

Остави коментар