Как здравословно да започнем деня без кафе?

0
Как здравословно да започнем деня без кафе?

Как здравословно да започнем деня без кафе?

И вие ли сте от хората, на които денят им започва с чаша ароматно кафе? А чудили ли сте се как се събуждат хората, които не пият кафе?

Повечето от нас сме свикнали сутрин да пием чаша кафе и едва след това да започваме със списъка със задачи за деня. Пием кафе за да имаме достатъчно енергия, за да можем да се преборим с всичко, което ни чака. Нека разгледаме няколко напитки, които са подходящи за събуждане и в тях не фигурира кафе.

Вместо сутришно кафе може да изпием чаша мляко с банан и/или ягода. Този млечен шейк ще осигури достатъчно калций на тялото и ще ни даде усещане за ситост в продължение на часове.

А какво ще кажете за чаша топла вода с лимон? Тази комбинация е подходяща за пречистване на организма от токсините. С тази напитка ще укрепите имунната си система и ще понижите нивото на кръвна захар. По този начин ще подобрите и вашата сърдечно-съдова дейност.

За любителите на чай – зеленият чай е добро начало на деня. В него се съдържа голямо количество антиоксиданти, което не само би предотвратило редица заболявания, но и е защита срещу онкологични заболявани.

Освен млечен шейк, вода с лимон и зелен чай, бихме ви предложили да пробвате и с кокосова вода. Тя съдържа безброй минерали и витамини, които действат положително върху състоянието на вашата нервна система, като ще осигурят активност за дълго време.

Остави коментар