Как локдауна помогна на онлайн пазар за цветни дрехи

0

„Нашите дизайни са много приповдигнати“
Мариел Уайз от Уайз Лондон

Многоцветни раирани потници, розови гащеризони, дънки … Ако яркият и смел цвят е това, което търсите, Marielle Wyse е вашата жена, а Wyse London вашата марка.

Бивш телевизионен продуцент и майка на две деца, тя основава Wyse през 2014 г. само с пет плетени джъмпера за продажба. Сега тя разполага с обширна колекция от готови за носене тоалети и множество известни и стилни последователи – може би сте виждали Зое Бол, облечена в един от ослепителните си плетива в шоуто на BBC It Takes Two. „Израснах бавно и много слаба“, казва Мариел. „Не похарчих повече от необходимото. И подлудих бедното си семейство, защото правех всичко у дома. Имах хора, които всеки ден идваха да работят в нашата къща. “

Любовта й към цвета се е увеличила само с възрастта. „Баща ми носеше много цветове и аз си мислех, защо не сте във флот или сиво? Но сега разбирам. Ако нося сив джъмпер, просто се чувствам плоска. Не знам дали това е нещо за възрастта, но аз съм толкова привлечена от цвета. Нашите раирани жилетки са много приповдигащи, защото в момента животът е доста труден.”

Тази година, която видя толкова много модни марки да се борят и да се провалят, Мариел изцяло промени бизнес стратегията си. Тъй като търговците на едро отменяха поръчките, тя отиде в Instagram Live, за да говори директно с последователи и клиенти за нейния процес на проектиране. „Бях буквално задържала нещо и ще видя дали хората го харесват“, казва тя. „Ако хората казват:„ Ние го обичаме “, щяхме да ги накараме да направят предварителна поръчка и щяхме да го направим. Това е почти като проект за дизайн на общността. Казват, че искат ръкавите да изглеждат по определен начин и това правим ние. Това ме направи много по-добра в работата ми, защото ми казаха частите, от които са недоволни.”

Въпреки че тя с готовност признава пред някои „клангъри“, като пайети от сезона на партито на Wyse, които хората всъщност не са харесали през тази година, тя също се радва на някои големи хитове, включително нейните кадифени рокли и фестонски дънки. „Имаше известни хора, които ме молеха да носят моите модели по телевизията“, казва тя. „Но всички бяха разпродадени!“

„Искам цветовете да отговарят на всички“
Рене Макдоналд от Лису Лондон

„Има тази теория, че ако носите цвят в понеделник, вие сте по-продуктивни в работата си, отколкото ако носите черно“, казва Рене Макдоналд, основателят и дизайнер зад Lisou London. „Хората очевидно реагират на вас по различен начин, когато носите цвят.“

Това е добра новина за клиентите на Lisou, чиито поли, риза и рокли са ярки, щамповани и лъскави, и със сигурност ще предизвикат положителна реакция.

Рене, бивш академик и стилист, основава марката през 2018 г. с копринена риза – “Бети”, все още бестселър – която донесе в Лондон част от смелостта от нейното танзанийско наследство. „Знам, че любовта ми към цвета идва от Африка“, казва тя. „Там буквално няма улица, на която някой да е облечен в бежово! Затова прекарвам много време в тичане, като поставям цветовете на Pantone срещу различни тонове на кожата – искам цветовете да отговарят на всички. Не всички приличат на мен и не правя дрехи само за черни тонове на кожата. Те са за всички.” Включително Гуинет Полтроу и Хелън Мирън, които и двете са клиенти.

В началото на пандемията Рене смяташе, че мечтата й „е изчезнала“. Но след две седмици след блокирането нещо се промени. „Беше доста сюрреалистично. Мисля, че на хората им беше скучно. Разбрахме, че всички са на телефоните си и последователите на Instagram започнаха да се натрупват.“ В отговор тя започна да прави Live в Instagram, говорейки директно с последователите си, показвайки как да оформят дрехите, интервюирайки други жени и говорейки за етоса на марката. Към днешна дата, тя е направила 35 предавания. „В четвъртия паднах по лице. Не си бях сложила токчета си както трябва и паднах по стълбите. Трябваше да го оформя. Това е може би единственото нещо, което имам общо с Наоми Кембъл “, смее се тя. “Но мисля, че хората харесват, че съм обикновен човек.”

Наскоро Лису подкрепи благотворителната организация One Tree Planted и дари на Фондацията за кралски колеж за медицински сестри. „И двамата ми родители работеха за ООН, а ние живеехме на места, където имаше войни и преврати“, казва Рени. „Дадоха ми чувство за социална отговорност. Модата може да бъде сила за промяна и за добро. Моята платформа е малка, но наистина мисля как я използвам. “

Остави коментар