Как да влезем във фитнес форма без фитнес? Съвети.

0
Как да влезем във фитнес форма без фитнес?

Как да влезем във фитнес форма без фитнес?

Желанието ни да бъдем в добра форма може да се появи по всяко време, но по обясними причини през лятото е по-силно от всякога. Проблемът тук е, че повечето хора се сещат твърде късно, че искат да направят добре оформено тяло за плажа и започват да търсят крайни диети, с цел да постигнат колкото се може по-бързо желаният резултат. Често обаче предприетите мерки са нездравословни. По този начин се губи тонус и енергия за каквито и да е приятни активности по време на почивката.

Затова в тази статия ще ви представим няколко съвета, с които ще се доближите по-бързо до желаното „лятно“ тяло, което да покажете на плажа, без да се ограничавате до палет солети на ден.

1. Намалете приема на захар

Съвсем лека промяна във вашите хранителни навици може да даде бърз резултат за фигурата ви.

Ограничаването на приетото количество захар е именно такъв вид промяна. Съществуват редица проучвания, които показват как при еднакъв брой приети калории, групите приемали по-ниско количество захар и прости въглехидрати, горят повече калории на ден, спрямо тези, които са били на режим с нисък прием на мазнини. Често срещано е при рестриктивна диета.

Как да влезем във фитнес форма без фитнес?

Консумирането на храни и напитки, които съдържат фруктоза, също имат свойството да допринесат за покачването на килограми и мазнини като цяло.

Прекалено честата консумация на сладки храни през продължителен период от време е предпоставка за резистентност към хормона инсулин. Ефектът от тази резистентност е забавен метаболизъм и складиране на допълнително количество мазнини.

Инсулинът не е единственият хормон, който е засегнат от прекомерната консумация на захар. Тя също взаимодейства с функцията на лептина. Този конкретен хормон е отговорен за контролирането на апетита.

2. Намалете приема на сол и увеличете консумацията на вода

Приемът на по-големи от препоръчителните количества сол, почти винаги се изразява в задържането на вода. Тази водна задръжка може да е причина тялото ви да изглежда по-воднисто и не много оформено, отколкото всъщност е то.

Вместо да спирате изцяло приемът на сол, за да избегнете този ефект, просто намалете с малко или заменете обикновената сол с хималайска.

Бихте могли да подсилите ефекта като увеличите и с малко приема на вода или добавите към водата натурален зелен чай (300-500 мл на всеки 2-3 дни).

Също така, консумацията на 1-2 чаши вода преди хранене може драстично да намали общия прием на калории, което прави достигането на дневен калориен дефицит и изгарянето на мазнини значително по-лесна за изпълнение задача.

3. Увеличете кардио тренировките

Как да влезем във фитнес форма без фитнес?

В случая е достатъчно да добавите 15-20 минути ниска до средно интензивна активност, над всичко, което изпълнявате в момента.

Вижте няколко предложения за кардио тренировка:

  • Изкачване на стълби;
  • Изпълняване на няколко упражнения със собствената ви тежест едно след друго – коремни преси, лицеви опори, кофички на стол, подскоци, планк;
  • Бързо ходене или бавно тичане;
  • Скачане на въже.

В случай, че тези 20 минути кардио активност са ви прекалено скучни и това е причината обикновено да ги пропускате, нашата препоръка е да добавите аудио книга. Ще останете изненадани как слушането на любимата книга или подобряването на знанията ви може да направи досадните минути кардио да преминат неусетно. Опитайте.

Storytel: Разгледайте аудиокниги за летните дни. Насладете се на хиляди аудио и е-книги на вашия смартфон. Неограничен достъп (линк).

4. Приемайте достатъчно белтъчини

Протеинът е най-засищащото хранително вещество, което можем да консумираме. Също така, телата ни горят около 4 пъти повече калории, за да го усвоят, спрямо другите макронутриенти – въглехидрати и мазнини.

Добавянето на протеин към всяко хранене може да спомогне да се чувствате сити за по-дълъг период от време и по този начин ще намалите общия прием на калории за деня.

Подсилете допълнително този ефект, като добавите и голяма порция зеленчуци към храненето с белтъчини.

А когато става дума за междинни хранения, примери за подходящи избори са сурови ядки, протеин на прах, варени яйца, зеленчуци, оризовки, плодове и други.

5. Намерете активно хоби

Няма нужда винаги да правите едни и същи тренировки. Лесно можете да разнообразите с тичане по плажа, плажен волейбол, успоредки и лостове, плуване и много други. Повечето спортни комплекси предлагат и групови занимания като пилатес, йога и други.

Всяка допълнителна активност е равна на допълнително горене на калории и следователно спомага за по-добрата ви форма.

6. Приготвяйте по-голямата част от храната си предварително

Как да влезем във фитнес форма без фитнес?

Нищо не може да се сравни с добре приготвената домашна храна. Тя е много по-здравословна, спрямо тази, която се предлага готова в ресторанти, тъй като само вкъщи можем да контролираме какво точно слагаме в чинията си.

Също така е по-малко вероятно да изберем по-евтините и бързи, но нездравословни опции, които се предлагат най-често.

Бихте могли да се запасите с 1 приготвено хранене от предния ден или от сутринта, както и да имате налични сурови ядки, оризовки, плодове и зеленчуци.

7. Ускорете метаболизма си с термогенен фет бърнър

За да ускорите своя метаболизъм и да изгорите допълнителни мазнини, може да използвате малко допълнителна помощ. В този случай това е термогенен фет бърнър, който ще превърне вашето тяло в машина за горене на мазнини.

Това не са някакви вълшебни хапчета, но комбинирани с останалите съвети в статията, гарантират много по-добри резултати.

Те са пример за хранителна добавка, която помага метаболизирането на мазнините, контрола на апетита, както и увеличава енергията за всяка физическа активност е

 

 

SAN – Tight Xtreme Reloaded | Термогенен Фет Бърнър.

Можеш да поръчаш директно от тук – shop.stanimirmihov.com

Остави коментар