Как да се справим с високият холестерол?

0
Как да се справим с високият холестерол?

Как да се справим с високият холестерол?

Високият холестерол е сериозно състояние, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и може да засегне всеки от нас. Има редица фактори, които са сериозна предпоставка за високи нива на холестерола – като гени, възраст, пол и не са под наш контрол и няма как да ги променим или да им повлияем.

За щастие обаче, ако имате висок холестерол, има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да го намалите и да защитите здравето си.

За да се случи това без помощта на лекарства и хапчета е необходимо да се предприемат мерки, свързани с хранителните навици, подобряване на физическата активност, ограничаване на прекомерното приемане на алкохол и други вредни вещества.

Все пак е хубаво да направи и преглед при специалист. 

Дори да имате предписана лекарствена терапия, прилагането на методите в тази статия ще спомогнат за по-бързото нормализиране на нивата на холестерола.

Как да се справим с високият холестерол?

Какво представлява холестеролът?

Това е восъчна субстанция, която наподобява мазнините. Тя се намира по стените на клетките във всички части на тялото като нервна система, черен дроб и сърце. Тялото използва холестерола, за да произвежда хормони, жлъчни киселини, витамин D и други вещества. При активно спортуващи хора би било невъзможно постигането на високи резултати без наличието на холестерол, тъй като от него се синтезира тестостерона.

От какво зависят нивата на холестерол?

Има редица фактори, които могат да предизвикат нездравословни нива на холестерол в организма. Някои от тях не могат да се променят (наследственост, възраст и пол), но върху други (телесно тегло, физическа активност, алкохол, тютюнопушене) можем да окажем сериозно положително влияние.


»»» Научете как да се справите с холестерола. «««


 

Остави коментар