Как да се справим с апетита към сладкото?

0
апетита към сладкото

Как да се справим със апетита към сладкото, докато отслабваме? Отговор на този въпрос дава индийска диетоложка, цитирана от NDTV.

Според нутриционистката Пуджа Малхотра гладът за захар е основна пречка. Kогато сме решили да поведем битка срещу излишните килограми, сладкото е пречката за успеха на диетата. С оглед на това специалистката посочва няколко начина за справяне с непреодолимото желание да похапнем нещо сладко.

Една от причините да изпитваме страст към захарта е обезводняването. За да се преборим с изкушението, е необходимо да пием много вода.

Менюто ни освен това трябва да е богато на протеини и фибри. Докато количеството на въглехидрати, захар и изкуствени подсладители трябва да бъде сведено до минимум.

Диетоложката отбелязва още, че никога не трябва да се пропускат основните хранения. Похапванията между тях не трябва да са “плътни”, за да не потискат апетита.

Ако все пак не можем без сладко, Пуджа Малхотра препоръчват да се хапват плодове. Както и стафиди, сушени кайсии, фурми, Пише БТА. Те не само са по-здравословни, но могат да ни “отърват” от желанието за сладко.

Ако усещаме обаче, че не можем да се справим с него. Ние трябва да се опитаме да го контролираме – като например да ядем сладки изделия, но да ограничаваме порциите.

Източник: life.dir

Остави коментар