Как да се измъкнете от зле протичаща първа среща?

0
Снимка: yoursalesplaybook.com

Снимка: yoursalesplaybook.com

Предполагаме, че на всеки от нас се е случвало поне веднъж, а може би и доста повече пъти, да сме били на среща, от която нямаме търпение да се измъкнем.

В днешно време основно запознанствата се случват през интернет, било то през социалните мрежи или други приложения за търсене на половинка. Да, така е по-лесно, но това крие своите рискове. Много често той/тя е изглеждал добре на снимките, когато сте си писали всички е вървяло гладко и ви е било приятно и затова сте се решили да отидете на среща. На живо обаче нещата не отговарят на очакванията. Още щом видите човека отсреща вече знаете, че това не е правилния човек, този който сте очаквали да бъде. Възможно е чисто визуално да не ви допадне или просто характера му е твърде различен от представянето в чата. Какво правите в една такава ситуация?

Примерете се със ситуацията и приемете съдбата си.
Така или иначе вече сте отишли на срещата, просто се отпуснете и изчакайте благоприлично да приключи. Дръжте се с уважение към човека отсреща, все пак не знаете дали контакта с него няма да Ви е полезен в някакъв етап. Никой не говори нищо за интимност.

Внимавайте с изказа
Ако наистина това не е точния за вас човек, просто не флиртувайте с него. Говорете добронамерено и не пускайте фалшиви сигнали, които да провокират други мисли в половинката срещу вас. Флиртуването само ще усложни ситуацията, а целта тук не е такава. Бъдете приятелски настроени към човека, но спазвайте дистанция за по-интимни и по-лични теми.

Подгответе си добро извинение
Внимавайте как пиете питието си. Старайте се да го правите със същото темпо, с което отпива и събеседника. По този начин няма да оставите вратичка за втора поръчка, в случай че някой от приключи пръв с питието. По някое време отидете до тоалетната, за да съберете мислите си и като се върнете можете да карате направо. Кажете, че трябва да се прибирате и благодарете за прекараната вечер. В идеалния вариант половинката няма да започне да опонира и да се опитва да ви задържи за още някой друг час. Ако все пак започне – гледайте да не използвате изтъркани клишета за да го отсвирите.

Тръгнете си отделно
Дори и да сте в една посока по-добре при тръгване от заведението, в което сте били да тръгнете в различни посоки. По-добре да заобиколите две преки сами, отколкото да сте придружени от човека, с който със сигурност няма да се видите отново.


Вижте също: Няколко сигурни знака, че сте готови за нова връзка след раздяла


Остави коментар