Как богатите и бедните гледат на света

0

Истински богатите хора се отличават не само с големи суми в банкови сметки, но и с напълно уникалнo мислене и мироглед.

Милионерът Стив Зиболд събира данни за навиците и поведението на заможни хора в продължение на 26 години. През това време той се срещна и разговаря с много мултимилионери и милиардери, като изложи своите наблюдения в книгата “Как мислят богатите”.

Основното, което Зиболд открива, е, че тайната на богатството не се крие в механизма за печелене на пари, а в мисленето, което отличава богатите хора от всички останали.

1. Богатите вярват, че парите са тяхно право.

Зиболд пише: “Мислителите от световна класа знаят, че в капиталистическите страни те имат право да бъдат богати, ако са от голяма полза за обществото”.

Обикновените хора вярват, че само малцина късметлии могат да станат богати. Тази разлика в мисленето ги кара да играят на лотарията, а потенциалните богати да работят.

2.Богатите знаят, че собственият бизнес е най-бързият начин да се спечели състояние.

“Истината е, че постоянната работа не е по-безопасна от собствения бизнес. На пръв поглед това изглежда парадоксално, но самонаетите имат възможност да търсят допълнителни източници на средства и да увеличават доходите по собствена преценка “, отбелязва Зиболд.

Разбира се, има определени рискове, свързани със стартирането на бизнес, но милионерите знаят, че рискът да не разгърнат потенциала си е много по-опасен. Хората с умове отварят компании и правят пари от тях, докато всички останали предпочитат стабилна заплата и пропускат шанса си да спечелят милиони.

“Повечето хора гарантират живота си в постоянна нужда, като остават на работа със скромна заплата, индексирана ежегодно”, добавя Зиболд.

3. Богатите разбират, че умът е ключът към успеха.

Зиболд пише: “Ако шестиците в гимназията бяха ключът към богатството, всеки завършил колеж, завършил с отличие, би бил милионер. Състоянието обаче зависи повече от здравия и находчив разум, отколкото от способността да се запомня информация и да полагат успешно изпити.”

Как да развиете интелигентност в себе си? Опитайте се да погледнете в главите на богатите хора и да разберете какво мислят и как управляват парите си.

4.Богатите вярват в екипната работа.

“Милионерите знаят, че надеждният екип е от съществено значение в живота и се фокусират върху намирането на талантливи хора, които могат да помогнат за реализирането на определени идеи и планове.
Най-голямото богатство се създава от комбинираните умствени и физически усилия на хората”, пише Зиболд.

5. Богатите знаят, че е лесно да печелите пари.

Зиболд пише: “Хората винаги са вярвали, че богатите са по-умни, по-образовани или по-късметлии. Разбира се, това са заблуди.”

Богатите знаят, че парите идват от идеи и решаване на проблеми. Колкото по-успешно е решението, толкова по-висока е наградата.

6. Богатите разбират, че за да забогатееш, трябва да мислиш.

Зиболд обяснява, че средната класа мисли линейно за парите: единственият начин за увеличаване на доходите е да се работи по-усилено.

Той пише: “Богатите знаят, че трябва да мислите за големите пари по нелинеен начин. Творческото мислене се цени най-много в света. За да печелите големи пари, тренирайте ума си да търси решения на сложни проблеми.”

7. Богатите вярват, че парите са свобода.

“Заможните хора виждат парите като творчески инструмент, който разширява обхвата на възможностите за тях и техните семейства”, казва Зиболд.

За разлика от тях обикновените хора гледат на парите като на “голям потисник”. За богатите парите са критичен ресурс, който отваря безкрайни възможности. Бедните демонизират и отричат тяхното значение.

8.Богатите работят за себеизразяване.

Зиболд казва: “Милионерите знаят, че работата само за пари е най-лошата стратегия за създаване на богатство.”

Той съветва да не се търси работа с най-висока заплата, а да се търси професия с най-голям творчески потенциал. След като намерите такова занимание, вложете цялото си сърце и душа в него, за да станете един от най-добрите специалисти.


Източник: money
Снимка:ЕРА/БГНЕС

Остави коментар