Кафенета в Москва приемат плащания с лицево разпознаване

0

Няколко вериги кафенета в Москва вече са въвели нова система за разплащане – плащане с лицето. Сега всеки клиент може да се издължи не чрез банкова карта, не и чрез смартфон, както обикновено се прави, а с помощта на биометрични данни от лицето.

За да се възползват от новата функция, гостите на заведенията трябва да изберат плащане чрез биометрия на касата, според публикация в официалния уебсайт на веригата кафенета Prime.

След това трябва да погледнат в камерата на специално устройство за сканиране. Веднага след като направят това, системата започва да търси лицето в база данни – и ако разпознае човека, отписва парите от свързаната с тази снимка банкова карта.

За да платят чрез новия метод, посетителите първо трябва да потвърдят, че дават съгласие за обработката на лични данни. След това в приложението „Sberbank Online” трябва да изберат елемента „Плащане с един поглед”.

Плащанията с лицево разпознаване в кафенетата Prime са ограничени до 1000 рубли. 29 заведения от веригата на територията на Москва вече предлагат на клиентите си иновативната услуга.


Източник: technews

Остави коментар