Januhairy – женски еквивалент на Movember

0
Снимка: thesun.co.uk

Снимка: thesun.co.uk

Всички знаем за Movember и как мъжете пускат мустак и брада, като не се бръснат през целия месец ноември. Сега обаче има еквивалент и за жените – Januhairy.

Януари е обявен като месец, в който жените не бръснат космите по тялото си и така да се каже си ги „отглеждат“. Идеята за това идва от 21 годишна студентка от факултета по актьорско майсторство. Нейната цел е да накара жените да се чувстват по-комфортно в кожата си и да не се притесняват от чуждото мнение, като в същото време Januhairy има и благотворителна кауза.

Снимка: thesun.co.uk
Снимка: thesun.co.uk

Идеята за „косматия женски месец“ идва след като Лаура Джексън трябвало да не обезкосмява тялото си заради спектакъл, в който участва.

Макар да се чувствах освободена и по-уверена в себе си, някои хора не можаха да ме разберат и не се съгласиха с това, заради което го правя. Разбрах, че трябва да се извърви още много път, за да се научи човек да се приема напълно и истински.“, споделя младото момиче.

След няколко седмици адаптация, свикнах с космите на тялото си. И дори започна да ми харесва, че не се занимавам с бръснене“, добавя още тя.

Снимка: telegraph.co.uk
Снимка: telegraph.co.uk

Остави коментар