Излезе първият по рода си наръчник с практически съвети за стартиране на бизнес у нас

0
Излезе първият по рода си наръчник с практически съвети за стартиране на бизнес у нас

Излезе първият по рода си наръчник с практически съвети за стартиране на бизнес у нас

“Стартъп в България” е името на първия по рода си у нас наръчник с практически съвети за стартиращи фирми. Книгата е написана от дългогодишния предприемач в областта на образователните онлайн платформи Калоян Кирилов. Тя представя всички етапи, през които минава развитието на една стартираща компания с полезни съвети и информация за потенциалните грешки и възможности.

“Няма правилен и универсален подход при създаването на даден продукт или услуга. Най-важното за един млад предприемач е да бъде смел и щом усети нуждата да разреши даден проблем, за който все още не е измислено решение, смело да се впусне в своя проект и да положи усилия, докато го реализира” – споделя Калоян Кирилов, основател на българската платформа за споделяне на знание MyEducationClub, която е издател на книгата.

Наръчникът е практически ориентиран и написан от гледната точка на бизнес средата в България. Опирайки се на богатия си опит, авторът проследява до най-малките подробности живота на един стартиращ проект – от идеята, през неговото разработване и достигайки до евентуално излизане от бизнеса (т.нар. exit). Изпълнена с множество поуки от реални грешки, книгата е полезна не само за хора, които тепърва обмислят създаването на стартъп, а и за предприемачи, които вече развиват такъв. В нея читателят ще намери отговор на въпросите: как се стартира собствен бизнес, как да открием първите клиенти, как да намерим финансиране за стартъпа си и много други.

Първите две глави от книгата “Стартъп в България” са достъпни безплатно тук: myeducationclub.com/bg/стартъп-в-българия

За Калоян Кирилов

Калоян Кирилов е предприемач с около 20 г. опит. Завършва MBA с пълна стипендия в GVSU, САЩ, където работи за американската агенция за малък и среден бизнес SBA, Merrill Lynch. След завръщането си в България основава компания за обединения и придобивания, а през последните пет години. развива два стартъпа в областта на образователните технологии (Edutech) – Daskal.eu и MyEducationClub. Участва в акселераторските програми на NYU в Ню Йорк, корпоративния акселератор на MTS в Русия и в едномесечна програма на Тайванското правителство за привличане на стартъпи, което му позволява да получи знание от множество водещи експерти в областта.

За MyEducationClub

MyEducationClub e първата по рода си социална мрежа за образование и споделяне на знание, създадена от българи. Платформата е част от бързо-развиващия се сегмент на споделената икономика и чрез нея всеки може да сподели своите знания и умения с други хора със сходни интереси. В проекта могат да се споделят знания от разнообразни области като предприемачество, дигитален маркетинг, уеб разработка, бизнес управление, стартиране на бизнес, копирайтинг, оптимизация за търсачки и др.

Ключът е че хората тук могат да изградят нови контакти на базата на уменията на хората и техните знания а не техните CV-та. Тук къде работиш и какъв ти е социалният статус са на втори план. Чрез мечинг алгоритъма на МЕС може да получите съвет от най-подходящия човек без спам или хейт така типични за групите по социалните медии.

Остави коментар