Изборите 2021, машините за гласуване и летния сезон

0
Изборите през 2021г.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, коментира темите за летния туризам в страната и изборите през 2021г.

От петък (19 февруари) коли на жандармерията  осигуряват защитата на склада, в който се съхраняват машините за изборите. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Вицепремиерът, която бе натоварена и с организацията на изборите, бе категорична, че се работи усилено, за да бъде осигурен безпристрастен и честен вот.

Тези избори са специфични и сложни, защото сме в условията на епидемична обстановка, организацията вече е започнала, но има детайли, които трябва да бъдат изяснени.

Това обясни министърът, като уточни, че вече са проведени много срещи с компетентните институции, които имат ангажимент. А разговорите ще продължат и занапред. 

Имам ангажимент от името на правителството да обезпечим законността на този избор, подчерта министър Николова.

Министърът коментира и развитието на туризма, като обяви, че вече има резервации за Великденските празници.

Тя информира още, че се разработват и указания за работа на летните курорти. Това се прави по примера на правилата, които се създадоха за зимния сезон. Следим и заявките за реализация на полети на летищата в Бургас и Варна, които са входната врата на летния ни туризъм. Коментира вицепремиерът. 

Марияна Николова изрази увереност, че с масовата ваксинация и спазването на мерките това ще случи и то възможно по-скоро.

И добави, че е от изключително значение хората заети в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно преди началото на летния сезон. По думите ѝ възможният старт на лятото е след 24 май.

Вицепремиерът посочи още, че двустранните договорености, като тези между Израел и Гърция, са практика, която вече се обсъжда и у нас.

Подобни инициативи ще внесат спокойствие по отношение на пътуванията, допълни още тя. По думите ѝ към настоящия момент хотелиери и ресторантьори умело се възползва от мярката 60/40.

Разчитаме наистина ресторантите да започнат да работят на 1 март, каза министърът. По думите ѝ там могат да се спазват правилата, които здравните власти са утвърдили.

Категорична съм, че те трябва стриктно да се следват, за да се гарантира безопасността на посетителите, заяви тя.

С възможностите за отваряне на ресторантите и със стартирането на летния сезон след 24 май, се надявам бавно и плавно, да започне възстановяването на отрасъла, посочи вицепремиера.

И коментира, че туризмът няма да бъде това, което беше.

Вицепремиерът коментира и рекламната стратегия в сектора, като обясни, че трябва да бъде направена актуализация на стратегията за туризма с хоризонт 2031 година. Като трябва да се акцентира на дигитализацията в сектора.

Източник: investor

Остави коментар