2 декември 2022

Иска ли ви се да си похапвате без да напълнявате?

Иска ли ви се да си похапвате без да напълнявате? Сигурни сме, че всеки от нас поне веднъж си е задавал въпроса какво може да хапне, без да се притеснява от качване на килограми. Е има и такива храни! Да, вярно, че няма храни с 0 калории, но пък има такива, които имат високо съдържание на вода и фибри, които хем са нискокалорични и полезни, но в същото време и засищащи.

Представяме Ви следните 10 храни, които можете да похапвате спокойно, без да се чувствате виновни и да съжалявате след това:

1. Целина.
Целината съдържа основно вода, богата на калий и витамин К. Препоръчваме ви да си я похапвате прясна.

2. Боровинки.
Този малък плод съдържа в себе си повече антиоксиданти от който и да е друг плод. Една порция боровинки (около 200 грама) съдържа едва 85 калории.

3. Краставици.
Както всички знаем, краставиците основното им съдържание е вода. Порция краставици съдържа само 16 калории, но в същото време е с много полезни свойства. Също така са полезни за очите, заради съдържанието на бета каротина.

4. Грейпфрут.
Грейпфрутът е богат на много фибри, които ви засищат и не чувствате глад за по-дълго. Плодът помага стабилизирането на кръвната захар. Един грейпфрут съдържа около 100 калории, но също е и богат на витамин С.

5. Броколи.
Знаем, че на много от вас не са любимото ястие, но този зеленчук е изключително полезен. Препоръчваме ви да го консумирате основно приготвен на пара. Броколите са богати на витамини А, С, Е и К. Съдържат едва 30 калории в порция.

6. Карфиол.
Не, не е същото като броколите. Карфиолът съдържа много антиоксиданти и фитохимикали, които са полезни и ви помагат в борбата с много болести. Една порция карфиол съдържа 25 калории. Пробвайте го приготвен на пара.

7. Къпини.
Този плод подпомага доброто и правилно храносмилане. Те са богати на витамин С и антиоксиданти и ни поддържат ни да бъдем по-енергични.

8. Маруля.
Марулята е богата на желязо, витамини А и С, като в същото време има малко калории. Не е много богата на протеин, но помага за правилното храносмилане и детоксикация на организма.

9. Портокали.
Един не много голям портокал съдържа около 80 калории. Както всички знаем, портокалите съдържат голямо количество витамин С. Те са полезни и за кожата, заради богатото съдържание на колаген.

10. Домати.
Доматите са важен източник на калий, фибри, витамини А, С, В2. Един не много голям домат съдържа 25 калории.

Остави коментар