Иска ли ви се да си похапвате без да напълнявате?

0

Иска ли ви се да си похапвате без да напълнявате? Сигурни сме, че всеки от нас поне веднъж си е задавал въпроса какво може да хапне, без да се притеснява от качване на килограми. Е има и такива храни! Да, вярно, че няма храни с 0 калории, но пък има такива, които имат високо съдържание на вода и фибри, които хем са нискокалорични и полезни, но в същото време и засищащи.

Представяме Ви следните 10 храни, които можете да похапвате спокойно, без да се чувствате виновни и да съжалявате след това:

1. Целина.
Целината съдържа основно вода, богата на калий и витамин К. Препоръчваме ви да си я похапвате прясна.

2. Боровинки.
Този малък плод съдържа в себе си повече антиоксиданти от който и да е друг плод. Една порция боровинки (около 200 грама) съдържа едва 85 калории.

3. Краставици.
Както всички знаем, краставиците основното им съдържание е вода. Порция краставици съдържа само 16 калории, но в същото време е с много полезни свойства. Също така са полезни за очите, заради съдържанието на бета каротина.

4. Грейпфрут.
Грейпфрутът е богат на много фибри, които ви засищат и не чувствате глад за по-дълго. Плодът помага стабилизирането на кръвната захар. Един грейпфрут съдържа около 100 калории, но също е и богат на витамин С.

5. Броколи.
Знаем, че на много от вас не са любимото ястие, но този зеленчук е изключително полезен. Препоръчваме ви да го консумирате основно приготвен на пара. Броколите са богати на витамини А, С, Е и К. Съдържат едва 30 калории в порция.

6. Карфиол.
Не, не е същото като броколите. Карфиолът съдържа много антиоксиданти и фитохимикали, които са полезни и ви помагат в борбата с много болести. Една порция карфиол съдържа 25 калории. Пробвайте го приготвен на пара.

7. Къпини.
Този плод подпомага доброто и правилно храносмилане. Те са богати на витамин С и антиоксиданти и ни поддържат ни да бъдем по-енергични.

8. Маруля.
Марулята е богата на желязо, витамини А и С, като в същото време има малко калории. Не е много богата на протеин, но помага за правилното храносмилане и детоксикация на организма.

9. Портокали.
Един не много голям портокал съдържа около 80 калории. Както всички знаем, портокалите съдържат голямо количество витамин С. Те са полезни и за кожата, заради богатото съдържание на колаген.

10. Домати.
Доматите са важен източник на калий, фибри, витамини А, С, В2. Един не много голям домат съдържа 25 калории.

Остави коментар