Instagram стартира Reels реклами в България

Reels

След успешни тестове в редица държави, сред които и България, Instagram стартира Reels реклами в глобален мащаб. Новата функция вече е достъпна за потребителите по целия свят. Reels официално стартира в България през март и се наложи като мястото в Instagram. Където да достигнете до повече хора, които не ви следват, както и като глобална сцена за брандове и създатели на съдържание, които вече могат да бъдат открити от всеки.

Повече за Reels рекламите

Reels рекламите са вертикални и на цял екран, подобно на тези в Instagram сторитата. Те ще се появяват между различни индивуални потребителски Reels клипчета. Както и при стандартните видеа от този тип, и тези трябва да бъдат с дължина до 30 секунди. Могат също така да бъдат коментирани, харесвани, запаметявани и споделяни. Този тип реклами ще помогнат на бизнесите да достигнат до още по-големи аудитории. А на хората – да открият вдъхновение от нови марки и създатели на съдържание.

Reels рекламите могат да бъдат открити в таба Reels, както и в Reels сторитата, фийда и „explore”. Щом кликнете веднъж върху тях, ще се отвори нов екран, разкриващ пълния клип във вертикален формат.

„За нас Reels е страхотен начин хората да откриват ново съдържание в Instagram, затова и рекламите са естествено продължение на функцията. Брандове и компании от всякакъв размер могат да се възползват от този нов креативен формат в обстановка, в която хората вече много се забавляват.”

коментира Джъстин Ософски, главен оперативен директор в Instagram.

„Новите и иновативни формати като Reels рекламите са топ приоритет за нашите клиенти, затова истински се вълнуваме за тази нова възможност, която брандовете имат, за да достигнат до още потенциални потребители.“

сподели Аманда Грант, директор на глобалния екип за социални медии в GroupM.

Както всеки друг вид реклама в Instagram, и този дава контрол на потребителите да определят кои от тях да виждат. Ако не желаят дадена реклама да достига до тях, могат да я пропуснат. Както и да я скрият или докладват чрез менюто в самия пост.

Новата Instagram функция, която завладя България

Reels е нов начин за създаване на кратки видеа в Instagram и откриване на такива като форма на забавление. Функцията прави възможно заснемането и редакцията на до 30-секундно видео с аудио, специални ефекти и редица креативни елементи. Потребителите могат да го споделят с последователите си в своя фийд, а тези с публични акаунти могат да го направят достъпно за всички в платформата чрез новия създаден за целта таб. Reels предлага множество функции за създаването на креативно и забавно видео съдържание, сред които Audio (aудио), AR Effects (eфекти с добавена реалност), Timer & Countdown (таймер и каунтдаун), Align (подравняване), Speed (скорост) и Touch-up (финални щрихи).

Остави коментар