Илон Мъск за пълна автономия на автомобилите и градът на Марс

0

Илон Мъск разкри, че планира да изпрати първия кораб на SpaceX на Марс до 2022 г., а хората да го последват през следващите четири до шест години.

Говорейки на наградата Axel Springer 2020, шефът на SpaceX каза, че пътуванията до Марс зависят от орбитата на планетата, подредена на Земята, която се синхронизира приблизително на всеки две години. Последният път се състоя по-рано тази година, което означава, че следващата синхронизация Земя-Марс ще се осъществи през 2022, 2024 и 2026.

„Бих казал след шест години, силно уверен, че хората ще пътуват до Марс. Ако имаме късмет, може би четири години и след това ще се опитаме да изпратим там отвито превозно средство след две години “, каза той.

„Най-вече се занимавам с разработването на технология, която може да позволи на много хора да отидат на Марс и да направят живота многопланетен, да имат база на Луната, град на Марс и мисля, че е важно да се стремим да имаме самоподдържащ се град на Марс възможно най-скоро. “

Той също така каза, че планира да предприеме пътуване с космическия кораб на SpaceX Starship през следващите две до три години. Първият голям тестов полет на Starship вече се състоя. Мъск има планове да започне масово производство на космическия кораб от следващо поколение, те ще започнат в даден момент през следващата година. Милиардерът предприемач, който наскоро изпревари основателя на Microsoft Бил Гейтс, за да стане вторият най-богат човек в света, заяви, че в крайна сметка се надява да използва Starship, за да превърне човечеството в истинска космическа цивилизация.

Г-н Мъск, който също оглавява компанията за електрически автомобили Tesla, също даде своите прогнози за бъдещето на земните пътувания. Той каза, че вярва, че след 10 години всички нови автомобили ще имат пълна автономия, докато „70 или 80 процента или повече“ ще бъдат напълно електрически.

„Електрическата автономия е абсолютно бъдещето, няма съмнение. Въпросът е кога” – каза той.

„Тесла се опитва да се увери, че нещата са добри за бъдещето на Земята, а след това SpaceX е за добро бъдеще отвъд Земята.“

Остави коментар