Илън Мъск поиска да създаде нов град – Starbase в Тексас

0
Starbase - Илън Мъск

Агенция Forbes съобщи, че Илън Мъск е поискал разрешение от властите на щата Тексас за изграждането на нов град с име Starbase. На територията на този щат се намира малкото градче Бока Чика. В него SpaceX е разгърнал своето производство и наблизо се намира изпитателният полигон за ракетата Starship. Според тази информация, става дума за преименуване на градчето и за съществено разширяване на неговите граници.

Информацията за това официално запитване от страна на Илън Мъск бе потвърдена от съдията на щата Еди Тревиньо.

Според неговите думи, в документа се описва интереса на основателя и генерален директор на SpaceX Илън Мъск за създаването на нов град. В границите на който ще бъде включен Бока Чика.

Щатският съдия подчерта, че Тексас е отворен за подобни инициативи. Той напомни, че властите ще обработват всички петиции от подобен род в съответствие със законите на Тексас и САЩ.

Няколко часа преди това Мъск помести в своята Twitter страница загадъчно съобщение за създаването на нов град в Тексас. В обръщението се споменава името Starbase, но без каквито и да било други подробности.

Малко по-късно той използва този туит, за да тролне Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

Като заяви, че градът ще бъде дружелюбен към кучетата, а неговият кмет ще се нарича The Doge. Явно това е отговорът на Мъск на новото разследване за възможни манипулации на пазара чрез туитове за криптовалутата Dogecoin.

Източник: kaldata

Остави коментар