Хороскоп 2021 година – част 4

0

Козирог

През тази година много от вас ще си отдъхнете от всички онези тежести – къде здравословни проблеми, къде служебни трудности, къде семейни несгоди – които ви се струпаха през изминалите две-три години. Ако през изминалата година сте започнали да градите нещо ново или сте се изявили по нов начин, през 2021 г. ще можете да продължите напред и да затвърдите постигнатото. Онези, които учихте, сега ще имате възможност да приложите наученото; тези, които започнахте нова работа, ще постигнете напредък и заслужено признание, включително и финансово. Ако обаче продължавате да циклите на едно място, през тази година ще зачестят сигналите, че трябва малко да се разчупите и да промените нещо.

През 2021 година ще можете да продължите начинанията, започнати през изминалите две години, и да затвърдите постигнатото. Вероятно през тази година ще дишате по-леко и ще успеете да забележите някои възможности, които преди сте пропуснали. Ако не сте удовлетворени на мястото, на което работите, замислете се дали изобщо сте на своя път. Темата за парите ще излезе на дневен ред при много от вас – сигурно ще имате известни притеснения, но и решение ще се намери – начин за изкарване на допълнителни доходи например.

Предходните 2–3 години бяха тест за много неща в живота ви. Ето защо, ако след този период сте със същия партньор. Много важно условие за чудесни и пълноценни отношения през 2021-ва е добрата и открита комуникация. Всъщност, това условие винаги е важало, но през тази година темата за общуването ще е особено силно изразена. Необвързаните имате добри шансове за нова любов през тази година – особено през януари, юли и август.

2021 ще бъде по-благоприятна от предходните години, що се отнася до здравето и жизнеността ви. Ако имате хронични проблеми, те едва ли ще изчезнат от само себе си, но сега бихте могли да откриете и някои по-меки методи за повлияване. Нови здравословни проблеми е малко вероятно да възникнат. Прекаленото преследване на кариерата може да доведе до здравословен проблем.

Водолей

През 2021 ще видите реалните последствия от това, което сте сътворили в годините назад. Тук се имат предвид не само резултатите от вашите действия и работата ви, но и в по-широк план – от начина ви на мислене, житейската ви нагласа, поведението ви и отношението ви към околните. Ако има нещо, което ще се окаже особено щателно тествано, то е вашият авторитет. С други думи, ще трябва да докажете на практика, че наистина сте готови да сте тези, което сте искали да бъдете. Някои може да сбъднете своя голяма мечта през тази година. Не се обезкуражавайте и поемете новите си отговорности. Други представители на знака обаче ще установите, че пътят, по който сте вървели, изобщо не е бил правилният.

През 2021 бъдете разумни, умерени, отговорни – към себе си и към другите, във всяко свое начинание, а също и във финансовите дела. През годината на изпитание ще е подложен вашият професионализъм. Така че не си позволявайте да допускате некоректно отношение и безотговорност. Ако мислите и работите за общото благо, талантите ви ще бъдат оценени подобаващо, а успехите ви ще са трайни.

2021-ва ще е година на важни и значими събития за вас, като някои от тях ще се случат в личния ви живот. Може например да сключите брак, да ви се роди дете или да си купите жилище. Ще имате подкрепа за подобни начинания, но само ако желанието извира от сърцето ви. В любовните отношения необвързаните, може да имат известно охлаждане през тази година – то вероятно ще дойде от това, че ще имате доста служебни ангажименти.

През 2021 г. е препоръчително да се грижите повече за здравето си, тъй като тялото ви ще е силно уязвимо. Не се претоварвайте с работа. Пестете енергията си за важните неща и не се опитвайте да носите няколко дини под една мишница. Практикувайте йога или упражнения за разтягане.

Риби

През 2021 г. ще сте някак изолирани от околните. Това не означава, че ще сте сами или самотни, а просто, че или самите вие ще имате нужда от известно уединение, или житейските обстоятелства ще го налагат. Различни може да са причините да прекарвате повече време вкъщи или на място, където няма толкова хора – да размишлявате, да подготвите нов проект, да приключите проект, да творите повече, да четете, да усетите какви са потребностите на душата ви и да ги удовлетворите. Като цяло акцентът на годината за вас няма да е толкова върху външни постижения, а по-скоро върху обръщането към себе си и самоопознаването. През 2021 година можете да се освободите от някои неща, които вече не са ви необходими, включително да прекъснете токсични връзки с хора от миналото си. Казано най-общо, приключете недовършеното и освободете живота си от излишното.

През тази година хората на изкуството и заетите с т.нар. спомагателни дейности е възможно да проявявате повишена активност. При много представители на знака обаче може да се очаква дори известно забавяне на темпото, повече почивка, а за някои – дори оттегляне от активна дейност. Годината е много подходяща за довършване на големи проекти, също и за подготовка на нови начинания, които ще може успешно да задвижите през 2022 година.

Най-общо казано, 2021-ва няма да е най-благоприятната година за трайно обвързване. Любовни трепети и романтични блянове ще има, но е възможно обектът на чувствата ви да е доста непостоянен и да ви дава противоречиви сигнали. Възможно е и вие да не сте сигурни какво точно искате. Някои от вас дори ще предпочитате повече собствената си компания, отколкото тази на друг човек.

През тази година във ваша полза ще е да пестите енергията си и да отморявате малко повече. На моменти може да сте по-отпаднали, което няма да е проблем, ако си почивате и се наспивате добре. Имайте предвид, че околните може да ви оказват доста силно влияние, а то да ви се отразява и физически.

Остави коментар