Google се подготвя за нови правила в iOS 14

Google обсъди как разработчиците и рекламодателите могат да се подготвят за предстоящото въвеждане на новите правила за поверителност в iOS 14. Според последните данни те ще влязат в сила в началото на пролетта.

Подготовка на приложенията за новите изисквания

Според Google промените в политиката за поверителност на Apple, изискващи от приложенията разрешение за проследяване на потребителите, ще влошат показателите, които показват как рекламите стимулират реализации (инсталирания и продажби) и засягат начина, по който рекламодателите наддават за рекламни импресии.

Следователно разработчиците на приложения може да забележат значително намаляване на приходите си от Google за iOS след пускането на новите правила. За да подобри нивата на приходи за приложения за iOS, Google препоръчва на разработчиците да актуализират своя Google Mobile Ads SDK до версия 7.64, за да получат достъп до нови функции като SKAdNetwork.

Измерване на ефективността на рекламите в iOS 14

Google работи с индустрията, за да предостави обратна връзка на Apple за това как допълнително да подобри SKAdNetwork, така че рекламодателите да могат да получат точни данни за ефективността на своите кампании в iOS 14. Засега насърчават рекламодателите да обновят до най-новата версия на Google Analytics for Firebase, за да поддържат нови функции като SKAdNetwork.

Компанията също така съветва рекламодателите да следят отблизо ефективността на всички кампании за приложения за iOS и да правят корекции в бюджетите и офертите, ако е необходимо, за да постигнат целите си.

Как Google ще се съобрази с новите правила

След като новата политика на Apple влезе в сила, Google вече няма да използва информация като IDFA за някои от своите приложения за iOS, които в момента я прилагат за рекламни цели. Следователно тези приложения няма да показват заявка за съгласие за проследяване на потребителите, както се изисква от политиките на Apple.

Сега компанията работи за налагане на новите правила във всички свои приложения в App Store. Google също така припомниха, че разработват свои собствени решения, които са предназначени да заменят съществуващите методи за наблюдение, въз основа на cookies файловете. Тази работа се извършва в рамките на проекта „Privacy Sandbox“, който компанията представи официално онзи ден.

По-рано Facebook също сподели своите препоръки за подготовка за промени в iOS 14.


Източник: seoconsult

Остави коментар