Google обединява видео, игри и книги в една услуга

Google

Снимка: Google

Търсенето на таблети леко се увеличава и това подтикна Google да подкрепи този пазар с нова услуга. Тя комбинира видеоклипове, игри и книги в персонализирано изживяване за потребителите.

Entertainment Space е приложение за агрегиране, в което съдържанието е разделено на три категории: Watch, Games и Read, съобщи Google. В първия раздел можете да гледате филми, програми и друго видео. Както на таблет, така и на телевизор, благодарение на Chromecast.

В раздела Games потребителите могат да играят любимите си игри или да изпробват нови. Включително в режим Instant Play, без да ги изтеглят. Разделът Read, от своя страна, позволява четене на книги и списания, включително в аудио формат. Entertainment Space автоматично изтегля съдържание от Google Books.

Към момента само собственици на нови таблети Walmart могат да използват Entertainment Space. По-късно услугата ще стане достъпна на таблети Lenovo, Sharp и устройства от други производители.

Google прикани служителите да се върнат в офисите

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е изпратил електронно писмо до служителите, в което ги насърчава да се върнат на работа в офисите на фирмата и да работят там поне три дена в седмицата.

Интернет компанията започна да отваря офисите си през април, а сега изложи подробности за това как вижда новата хибридна работна седмица. Все пак, заради пандемията, хората, които се притесняват най-много, могат да продължат да работят отдалечено до септември.

С подхода си Google се отличава от други големи ИТ компании, които не бързат да връщат работниците си в бизнес-сградите, отбелязва BBC. Така например, Twitter заяви, че служителите могат да работят от вкъщи „завинаги”. Facebook също посочи, че служителите ѝ могат да останат „базирани по домовете”.

В имейла Сундар Пичай подчертава предимствата на работата в офис. „Повече от 20 години нашите служители идват в офиса, за да решават заедно интересни задачи – било то в кафене, около бяла дъска или по време на игра на плажен волейбол или крикет”.

По неговите думи, на местата, където офисите вече са отворени, „близо 60% от служителите на Google решават да се върнат”. Пичай добави, че предвижда работна схема, при която 60% от служителите са в офис, 20% са в „нови офиси” и 20% работят от вкъщи.

Остави коментар