Google Maps добавя емисия с новини

0

Google добавя нова функция в популярната си картографска услуга, която ще даде на потребителите на мобилни устройства полезна информация за местата, които посещават, и същевременно ще помогне на малкия бизнес в условията на пандемия.

Актуализираният раздел „Explore” в Google Maps вече включва емисия с новини от общността, която показва нови отзиви, снимки и публикации от потребители и собственици на заведения. Емисията ще предложи и новини от издатели.

Това поредно подобрение на Google Maps иска да помогне на потребителите си, да научат повече за район или градът в който се намират или ще посетят, да го изследват и да намерят нови места. Така може да научите за появата на новото меню в любимия ви ресторант, да видите препоръки за ново място и други любопитни факти.

От друга страна, нововъведението е от полза за малките бизнеси, които са засегнати много сериозно от мерките за разпространение на вируса, въведени по целия свят заради Covid-19.

Новините от общността се показват на най-видно място в емисията. Функцията постепенно се въвежда в Google Maps и скоро ще бъде достъпна за потребителите на Android и iOS устройства в глобален мащаб.

Остави коментар