Германия иска Tesla да даде достъп до мрежата си за зареждане

0
Tesla

Според съобщенията германският министър на транспорта Андреас Шеуер води преговори с Tesla за отваряне на мрежата ѝ Supercharge за други производители на автомобили. Според Ройтерс.

Шеуер вярва, че „съществуващата инфраструктура, например Supercharge на Tesla, може да бъде отворена за използване от автомобили на други производители“. Това каза той пред местния вестник Neue Osnabruecker Zeitung.

„Има няколко технически проблема, които трябва да бъдат изяснени, но очаквам да стигнем до решение. Целта е безпрепятственото използване на зарядните станции на всички доставчици за всички електромобили и то с единна система за разплащане, в идеалния случай чрез смартфон.“

добави той.

Това е знак, че регулаторите започват да мислят сериозно за препятствията, пред които е изправено широкото приемане на електрически превозни средства. Липсата на инфраструктура за зареждане остава един от най-големите фактори, които забавят процеса.

Разрастваща се мрежа

Мрежата Supercharger на Tesla е една от най-обширните мрежи със зарядни устройства за електрически автомобили в наши дни. Обслужвайки над 1000 станции за зареждане само в Германия. Има над 25 000 индивидуални колонки за зареждане в над 2700 станции за зареждане по целия свят. Като приблизително половината от тях се намират в Северна Америка.

И мрежата се разраства бързо. Според публикация в Twitter от сряда на главния изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск, „тече голямо увеличение на мрежата Supercharger.“

Други производители на автомобили – и регулатори – започват да обръщат внимание. Всъщност други производители на автомобили вече са „направили достъпни за други производители на автомобили своите зарядни мрежи“. Според информация на Мъск през декември 2020 г.

Подробностите за плановете на Tesla да позволят на други производители на автомобили да използват нейните зарядни станции все още са оскъдни.

Не е ясно какъв ще бъде подходът за таксуване на Tesla за зареждане на електромобили от други производители, но е малко вероятно компанията да отвори своята огромна инфраструктурна инвестиция безплатно.

Източник: kaldata

Остави коментар