Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

Futurewei Technologies, Inc. е подразделение за проучване и разработка на китайската марка Huawei Technologies Co Ltd, намиращ се в САЩ. Те започват отделяне на своята дейност от компанията-майка, след като преди месец щатите поставиха технологичния гигант в черния списък със забранени компании, пише Reuters, цитирайки своите източници.

FutureWei е забранила на служителите на Huawei да влизат в офисите ѝ и е преместила всички свои служители да работят на нова информационна система. Забранено им е да използват фирменото лого и име на Huawei в своята комуникация. Въпреки това, китайския бранд ще продължи да притежава подразделението си.

Причината за разделянето идва след като редица американски университети прекратиха партньорствата си с Huawei като реакция на обвиненията на САЩ, че компанията представлява риск за сигурността на нацията. Някои от учебните заведения обмислят да прекратят съвместната си работа и с други китайски компании.

Опасенията на американските университети са, че китайския бранд използва своите парнтьорства, за да се сдобие с изследвания в областта на изкуствения интелект, телекомуникациите и роботиката, които в последствие да използва за хакерски или шпионски операции, които ще дадат огромно предимство на компанията пред американските си конкуренти.

FutureWei има стотици служители в районите на Сиатъл, Далас и Чикаго. Компанията е собственик на над 2100 патента.

Остави коментар