Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

0
Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

Futurewei се опитва да се изгради нова самоличност, независима от Huawei

Futurewei Technologies, Inc. е подразделение за проучване и разработка на китайската марка Huawei Technologies Co Ltd, намиращ се в САЩ. Те започват отделяне на своята дейност от компанията-майка, след като преди месец щатите поставиха технологичния гигант в черния списък със забранени компании, пише Reuters, цитирайки своите източници.

FutureWei е забранила на служителите на Huawei да влизат в офисите ѝ и е преместила всички свои служители да работят на нова информационна система. Забранено им е да използват фирменото лого и име на Huawei в своята комуникация. Въпреки това, китайския бранд ще продължи да притежава подразделението си.

Причината за разделянето идва след като редица американски университети прекратиха партньорствата си с Huawei като реакция на обвиненията на САЩ, че компанията представлява риск за сигурността на нацията. Някои от учебните заведения обмислят да прекратят съвместната си работа и с други китайски компании.

Опасенията на американските университети са, че китайския бранд използва своите парнтьорства, за да се сдобие с изследвания в областта на изкуствения интелект, телекомуникациите и роботиката, които в последствие да използва за хакерски или шпионски операции, които ще дадат огромно предимство на компанията пред американските си конкуренти.

FutureWei има стотици служители в районите на Сиатъл, Далас и Чикаго. Компанията е собственик на над 2100 патента.

Остави коментар