Франция и Чехия отварят границите си за туристи

Франция

Франция глоби Google с 220 милиона евро. Това стана след като се установи, че е злоупотребил с господстващото си положение на пазара за пускане на онлайн реклами. Последният ход на европейските власти да заемат по-строга позиция срещу американските технологични гиганти.

Чехия отваря границите си за туристи от 21 юни.

От тази дата в страната ще могат да влизат гражданите на Европейския съюз и Сърбия. Пътниците ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, доказателство за ваксинация или документ за прекарана коронавирусна зараза.

Тези изисквания вече са в сила за някои европейски граждани, сред които германци, австрийци, хървати и унгарци, съобщава БНТ.

Франция също отваря границите си от 9 юни. Страните са разделени на „зелена“, „оранжева“ или „червена“ зона. България попада в „зелената зона“. Това означава, че пътуващите до Франция е необходимо да представят удостоверение за негативен PCR тест или антигенен тест, направен до 72 часа преди отпътуването, или сертификат за ваксинация.

Франция глоби Google с 220 млн. евро

„Органът за защита на конкуренцията налага санкции на Google в размер на 220 милиона евро за промотиране на нейните услуги в сектора на онлайн рекламата“, се казва в съобщение на антимонополния орган.

Наказанието е част от споразумение, постигнато след като три медийни групи – „Нюз Корпорейшън“, френският всекидневник „Фигаро“ и белгийската „Груп Рошел“ – обвиниха Google, че ефективно прилага монопол върху онлайн рекламите за продажби.

Остави коментар