Физик от “Харвард” твърди, че е открит извънземен живот

0

https://unsplash.com/photos/ndWAEhY_w20

Според него това се е случило през 2017 година

Авторитетен физик от Харвардския университет твърди, че космическият обект Оумуамуа, който премина през 2017 г. през Слънчевата система, е “първият признак за интелигентен извънземен живот”, съобщи АФП.

Приличащият на пура космически обект развълнува много астрономите и мнозина го приписаха на извънземен интелект. Ави Льоб, който ръководи катедрата по астрономия в Харвардския университет, е пламенен защитник на тази идея, която развива в книга, публикувана по цял свят.

“Ако имам право, това ще е най-голямото откритие в историята на човечеството” – заявява той в рекламата на френския му издател “Сьой”.

Ави Льоб е специалист по черни дупки. В “Първият признак за интелигентен извънземен живот” той се връща към откриването на Оумуамуа през октомври 2017 г. Космическият обект е с дължина 400 м и широчина 40 м. Засича го телескопът Pan-STARRS1 на Хавай. Скоростта му е толкова голяма, че може да идва от далечна звезда.

Класифициран е като астероид, но след това екип на Европейската космическа агенция го определя като комета, изхвърлена от друга звездна система. Тази хипотеза не допада на Ави Льоб, защото не обяснява силното ускорение, нито факта, че няма опашка и газове.

Затова заедно с още един специалист от Харвард той публикува статия в сп. “Астрофизикал летърс”, в която развива теорията, че Оумуамуа може да е единствено сонда, изпратена от извънземна цивилизация. Тя събира много критики. Днес “дебатът продължава по липса на ясни доказателства”, пише Ави Льоб и “каквото и да бъде констатирано, Оумуамуа си остава аномалия”.


Източник: nova

Остави коментар