Филмите по книги през 2021

0

Живеем в необичайни времена и това се отнася дори за премиерите на някои от най-дългоочакваните кино продукции. За много филми се оказва по-сигурен вариант да се озоват директно на малкия екран като част от каталога на стрийминг услуга.

Така например според Deadline екранизацията “На Западния фронт нищо ново” на Ерих Мария Ремарк може да се появи директно в Netflix през следващата година. Романът вече веднъж е бил адаптиран през 1930 г. и печели “Оскар” за филм на годината и за режисура.

Затова събрахме няколко любопитни адаптации по книги, на които предстои да се насладим през следващата година.

“На Западния фронт нищо ново”

Най-накрая има малко повече новини около дългоочакваната адаптация по романа на Ерих Мария Ремарк. Вече знаем, че тя ще се случи под режисурата на Едуард Бергер („Патрик Мелроуз“) и с Даниел Брюл („Алиенистът“, „Гадни копилета“) в главната роля. По план снимките трябва да започнат през март месец, а филмът се очертава една от най-скъпите продукции, създавани в Германия.

Снимка: Getty Images

“Жената на прозореца”

Романът на Ей Джей Фин оживява на екрана благодарение на режисьора Джо Райт („Най-мрачният час“, „Гордост и предразсъдъци“). В главната роля влиза Ейми Адамс, която играе жена с болезнен страх от открити пространства. След като става неволен свидетел на чудовищно престъпление, тя и страховете ѝ са изправени пред сложна дилема. Филмът очаква присъдата дали ще тръгне по кината (ако те отворят врати), или директно ще се появи в стрийминг платформите.

“Безпощадно”

Трилърите на Том Кланси традиционно се превръщат в блокбъстъри – „Патриотични игри“ и „Всички страхове“ са чудесен пример. Сега амбицията е „Безпощадно“ да повтори техния успех. В главната роля на бивш „морски тюлен“ е Майкъл Б. Джордан (“Черната пантера”, “Крийд”), който търси отмъщение за убитата си съпруга, но се оказва в центъра на мащабна конспирация. Премиерата на филма за момента е насрочена за края на февруари, ако условията го позволяват.

Снимка: Getty Images

“Последното писмо от любимия”

Почитателките на романтичните книги няма да останат пренебрегнати, защото идва още една екранизация по сюжет на Джоджо Мойс. Писателката помним с романа „Аз преди теб“, адаптиран и за голям екран с Емилия Кларк в главната роля. Сега своята адаптация получава и „Последното писмо от любимия“. В ролите ще видим Шейлийн Удли (на снимката) и Фелисити Джоунс, а първите снимки от снимачната площадка вече обикалят медиите. Засега плановете са премиерата да е в кината по някое време през 2021 г.

“Killers of the Flower Moon”

Топ тандемът Мартин Скорсезе + Леонардо ди Каприо се събира за една любопитна адаптация по едноименния роман на писателя Дейвид Гран. Историята е вдъхновена от действителен случай в Оклахома през 20-те години на миналия век, когато в щата са открити огромни находища от нефт. Случайно или не, по същото време започват да се случват мистериозни убийства сред местното индианско население. Снимките трябва да започнат през 2021 г., а надеждата ни е, че ще успеем да го видим до края на годината, а няма да чакаме до 2022-а.

Снимка: Getty Images

 

Остави коментар