Facebook отваря офис в България

0
Facebook отваря офис в България

Facebook отваря офис в България

Facebook ще отваря офис в България. Офисът ще бъде в София и ще се занимава с контролирането и модерирането на съдържанието в социалната мрежа. Това стана ясно от официално съобщение от компанията, съобщи „Капитал“. Българският офис ще бъде в партньорство с една от най-големите аутсорсинг компании в българия – TELUS International.

От официалното съобщение на компанията става ясно, че през следващата година в този център ще заработят около 150 души, които ще преглеждат съдържанието в мрежата и ще оказват подкрепа на множеството различни общности в Facebook. Колко души ще работят точно в офиса, зависи от броя докладвани публикации и снимки, които социалната мрежа получава.

През изминалата година подобни офиси са открити в Барселона и Латвия. Те са част от европейското разширяване на Facebook. Целият екип на компанията по света надхвърля 30 хиляди души, които следят сигурността в мрежата, половината от които следят публикациите и снимките на отделните потребители.

Служителите проверяват само съдържанието, което е докладвано, че е потенциално нарушаващо общите условия за ползване на социалната мрежа и е необходима човешка намеса за решаването на казуса. Останалата част от модерацията на Facebook се извършва чрез изкуствен интелект.

Новият офис на компанията в България ще отговаря за докладвани публикации на руски, турски и казахски език. Служителите ще бъдат обучени от TELUS International. До няколко седмици офисът ще започне работа, а в момента тече процеса на обучение на екипа.

Съдържанието на български език в момента се следи и модерира от няколко центъра, включително и тези в Дъблин и Есен.

Остави коментар