Facebook изгражда версия на Instagram за деца под 13 години

Facebook Instagram

Снимка: Lionel Bonaventure/AFP/Ge ty Images

Facebook обмисля да пусне версия на популярната си платформа за социални медии, Instagram, за деца под 13-годишна възраст.

BuzzFeed News съобщи, че Facebook обяви във вътрешен пост на компанията, че тя ще започне да изгражда версия на Instagram за лица под 13-годишна възраст. За да им позволи „безопасно“ да използват Instagram за първи път.

В момента компанията не позволява на хора под тази възраст да създават акаунт в платформата.

Говорител на Facebook каза пред Guardian, че компанията проучва контролирана от родителите версия на Instagram. Подобно на приложението Messenger Kids, което е за деца между шест и 12 години.

„Все по-често децата питат родителите си дали могат да се присъединят към приложения, които им помагат да следят своите приятели. В момента няма много възможности за родители, така че работим върху създаването на допълнителни продукти … подходящи за деца, управлявани от родители.“

„Проучваме да предоставим контролирано от родителите преживяване в Instagram, за да помогнем на децата да бъдат в крак с приятелите си, да откриват нови хобита и интереси и други.“

каза говорителят.

В публикация в блога по-рано тази седмица, в която не се споменава предложената нова услуга Instagram. Компанията отбелязва, че въпреки че хората са били помолени да въведат възрастта си, когато се регистрират за Instagram, нищо не е попречило на хората да лъжат за това при регистрацията.

Facebook заяви, че ще преодолее това. За да определя реалната възраст на хората в платформата.

Компанията също така обяви планове за въвеждане на нови функции за безопасност. Включително предотвратяване на съобщения на възрастни към под 18-годишни, които не ги следват. Бележки за безопасност за тийнейджъри, когато съобщения от възрастен изпращат голямо количество заявки за приятелство или съобщения до хора под 18. Както и ще затрудняват възрастните да намират и следват тийнейджъри, използвайки функцията за търсене в Instagram.

Тийнейджърите също ще бъдат насърчавани да поставят своите профили на “Лични” в точката на регистрация.

Изследване за използването на интернет на австралийските тийнейджъри, публикувано от австралийския комисар по eSafety през февруари, установи, че 57% от австралийските тийнейджъри използват Instagram. Докато 30% съобщават, че са се свързали с непознат, а 20% съобщават, че им е изпратено неподходящо нежелано съдържание в сайтовете в социалните медии, които те използват.

Остави коментар