Елтън Джон добави нови концерти към прощалното си турне

0
Елтън Джон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Суперзвездата на британската поп музика Елтън Джон обяви нови концерти във Великобритания, Европа и Северна Америка. В рамките на голямото си прощално турне, прекъснато от глобалната здравна криза, съобщава в. “The Guardian”.

Освен че ще изнесе още шест концерта в Европа и 20 в Северна Америка, поп певецът ще свири на пет стадиона в родината си. През юни 2022 г. Елтън Джон ще има изяви на футболни стадиони в Норич, Ливърпул, Съндърланд, Бристол и Суонзи. Освен тях в рамките на турнето изпълнителят има обявени 25 дати във Великобритания и Ирландия. Те са планирани за края на 2021 г.

Концертната обиколка имаше кратка спирка във Великобритания през юни 2019 г., когато Джон изнесе концерти в Хоув и Кардиф.

Музикантът оповести още шест концерта на стадиони в Европа и 20 в Северна Америка. Европейската част от обиколката си той ще поднови на 27 май 2022 г. с участие във Франкфурт, Германия. Той ще приключи северноамериканската част от турнето си през ноември следващата година с две шоута на стадион “Доджър” в Лос Анджелис. Където през 1975 г. изнася два концерта пред повече от 100 000 души, облечен в блестящ бейзболен екип.

“Ще изляза по възможно най-впечатляващия начин, давайки най-доброто от себе си, с най-зрелищната продукция, която някога съм имал, с участия на места, които са означавали толкова много за мен през цялата ми кариера. Турнето досега беше невероятно. Ще се радвам да направя още прекрасни спомени с вас на тези финални шоута.”

сподели 74-годишният Елтън Джон.

Прощалното турне “Yellow Brick Road” започна през септември 2018 г., като се очакваше да продължи три години, предава БТА. Тогава изпълнителят заяви, че е време да преустанови концертните си обиколки, да прегърне следващата важна глава от живота си и да отдели повече време за отглеждането на децата си.

Остави коментар