Електронен билет за 1.60 лв. в градския транспорт в София

0
Електронен билет за 1.60 лв.

Превозният документ е валиден за 90 минути и трябва да се валидира в рамките на деня, в който е купен.

Електронен билет за 1,60 лв. за градския транспорт в София вече е факт. От днес е активна новата услуга от тикет системата за обществения транспорт. Представяне направи директорът на ЦГМ Димитър Дилчев в автогараж “Малашевци”.

Освен досегашната електронна дневна карта за градския транспорт – 4 лв., столичани и посетители на столицата могат да си закупят вече и билетче за метрото и наземния обществен транспорт през приложението MPASS.

“Пускаме тази услуга предсрочно в експериментален режим, за да видим как ще се приеме от гражданите”

каза Димитър Дилчев.

Билет може да се купи през телефона, като първо се прави регистрация в приложението. Превозният документ може да се ползва в деня на купуване и трябва да се ползва до 23.59 часа. След валидиране е за 90 минути. “Купувайте си билета в деня на ползване” препоръча и Дилчев.

При закупуването на билет, на телефона се получава QR код, който позволява да се пътува с телефон и да се валидира билетът с него.

Пускането на електронния билет ще улесни гражданите и вече няма да са зависими от липсата на будки за продажба на превозни документи.

Този проблем с липсата на пунктове за продажба на билети, около много от спирките на градския транспорт и през изминалата година тормозиха и изтормозиха столичани.

Хартиеният билет не се премахва и при въвеждането на тикет системата. Той ще се продава от шофьорите на превозните средства. Засега не е ясно от кога заради епидемията от COVID-19.

През януари директорът на ЦГМ Димитър Дилчев даде публичен отчет за работата по новата електронна тикет система, която трябва да бъде въведена в градския транспорт на София.

Засега крайният срок остава май 2021 г. за цялостно въвеждане. Обещаният от него еднократен билет вече е факт.

Източник: stolica

Остави коментар