Домашен любимец за хората, които работят от вкъщи

0

Много от нас работят от къщи поради настоящата ситуация и неочаквана полза от това е, че прекарваме повече време с домашните си любимци. Всъщност за много от нас четириногите ни спътници се превърнаха в най-близките ни сътрудници и приятели.

Проучване на “Cats Protection” анкетира около 700 собственици на домашни любимци, които работят от къщи, за да научи повече за тази уникална работна връзка. Резултатите показват, че котката успокоява 63% от респондентите, а 56% казват, че се чувстват по-малко самотни заради любимците си.

Повече от половината (53%) казват, че са били свидетели на комични ситуации с домашните си любимци, като ходене по лаптопи, докато работят, което ги размива и отпуска. Освен това вместо да говорят с колегите си през почивката, някои говорят с котката си, като четирима от десет казват, че са “разговаряли” по бизнес въпроси с котката си.

Но как точно домашните любимци ни помагат да работим от къщи?

Домашните любимци създават усещане за нормалност. Има нещо много утешително в животно, което няма представа за нещата, които ни стресират. „Много успокояващо е да имаш тази едностранна перспектива“, казва психологът Джо Хемингс.

“Животните живеят за момента и тяхното общуване е полезно напомняне за това в свят, в който твърде много ни е грижа за това, което ни очаква утре”. Джо смята също, че нашите домашни любимци са по-щастливи от всякога, сега, когато работим повече от къщи.

“Домашните любимци понижават нивата на кортизол и адреналин в кръвта, като държат тревожността под контрол”, заключи Джо. И така, за всички онези, на които кучето или котката са прекъснали връзката по „Zoom“, има оправдание – домашните любимци са нашата радост!

Остави коментар