“Dolce & Gabbana” представиха в Милано колекция мъжка мода

0
Dolce & Gabbana

“Dolce & Gabbana” представиха в Милано колекция мъжка мода, обляна в светлина и пълна с ексцентричност, верни на предпочитанията си към пайети, ламе и изкуствени камъни.

Колекцията сякаш беше замислена да прогони депресията след мрачните месеци на пандемията. Дефилето – първото на живо през Седмицата на мъжката мода в Милано, блестеше във всякакви цветове, като намигване към екстравагантните дрехи от началото на века.

Поплинените ризи в новата линия са с щампи или с имитации на бижута. Панталоните от коприна са с ниска талия – едновременно небрежни и елегантни. Кимоната са на цветя, а саката – с леопардова щампа или кристални орнаменти, с брокат, дантела и сатен.

Двамата дизайнери наблягат на празничното настроение. За това допринасят и аксесоарите – обеци и огърлици, както и каскети и ярки чанти.

Колекцията пролет-лято 2022 г. на бранда е наречена “Терапия със светлина”. Тя символизира завръщане към живота и разточителството след сивия период на пандемията.

Дефилетата на живо са “силно послание, което свидетелства за желанието за възстановяване и постепенно завръщане към нормалния живот“. Това заяви пред АФП президентът на Националната камара на италианската мода Карло Капаса. Като всички присъстващи на ревюто на “Dolce & Gabbana” той носеше маска. Разстоянието между местата се спазваше стриктно.

Само три от 47-те ревюта на Седмицата на мъжката мода в Милано, която продължава до вторник, са на живо, пише БТА. След “Dolce & Gabbana” пред публика се представиха и от “Etro”, а днес се очаква и ревюто на “Armani”.

Остави коментар