Джерард отдаде емоционална почит на бившия шеф на Ливърпул Жерар Улие

0

Мениджърът на Рейнджърс, Стивън Джерард отдаде емоционална почит на Жерар Улие, след като бившият му шеф в Ливърпул почина на 73 години, наричайки го “специален човек”. Улие почина в понеделник, а бившият капитан на Ливърпул, Джерард се присъедини към футболния свят, като изпрати своите съболезнования.

Джерард спечели Купата на Англия, Купата на лигата и Купата на УЕФА по време на шестте години на Улие в Ливърпул, където настоящият му помощник в Рейнджърс, Гари Макалистър също процъфтяваше под ръководството на френския треньор. Улие помогна на Ливърпул да се върне на пистата след труден период, полагайки основите на триумфа на Шампионската лига на клуба през 2005 г. при неговия наследник Рафаел Бенитес.

“Бих искал да му отдам почит. Вчера беше наистина тежък ден за мен и Гари Макалистър”, каза Джерард на пресконференция.

„Жерар очевидно изигра огромна роля както в кариерата ни, така и в живота ни. Така че новините вчера бяха много трудни за приемане. Това е огромен удар. Вчера сутринта бях наистина щастлив след резултата ни през уикенда, но тогава получих тази новина, беше ужесен удар.”

“Той беше специален човек, грижовен човек, обичащ човек. Той беше нещо повече от мениджър.”

Сърдечни проблеми преследваха кариерата на Жерар Улие. Той беше тежко болен по време на игра срещу Лийдс на „Анфийлд“ през октомври 2001 г. и му се наложи 11 часова операция. Казаха на Улие да стои далеч от футбола, но страстта му към играта го върна на пейката на Ливърпул.

„Жерар беше начело на това по отношение на оформянето ми в по-добър играч, по-добър човек, по-добър лидер. Така че, имам ужасно много, за което да благодаря на човека, и ми е наистина трудно да се примиря с това в момента. Винаги се опитвам да взема най-доброто от всички треньори и мениджъри, с които съм работил. Невъзможно е за мен да добавя харизмата, грижите и любовта, които Жерар носеше. Мисля, че всеки играч, който е работил с него, със сигурност ще повтори това. Той беше просто специален. Това не е човек, който да се фокусира единствено върху футбола и това, което му дадохте по отношение на отношенията играч-мениджър.”

“Това беше някой, който на моята възраст искаше да ме промени като човек, в елитен професионалист, който искаше да бъда по-добър човек.”

Остави коментар