Децата в Пирогов с неограничен достъп до интернет

0
Децата в Пирогов с неограничен достъп до интернет

Малките пациенти на УМБАЛСМ “Пирогов” продължават да сърфират на воля благодарение на Центъра за творческо обучение

Екипът им направи дарение за пациентите в детските отделения на болницата, което ще позволи на малчуганите и техните родители да имат безплатен и неограничен достъп до мрежата.

Всичко това допълва интерактивната среда, в която децата се лекуват. Припомняме ви, че през 2017-та година детските хирургични отделения на болницата бяха преобразени по проекта “Малките герои”, зад който стои Фондация “Америка за България”.

Тогава инициативата обедини много организации, компании, медии и индивидуални дарители. С общи усилия се събраха 400 000 лева за превръщането на болничните стаи в приказни светове за супергерои и за малки изследователи на морските дълбини.

От 2017г. до днес, екипът на Център за творческо обучение продължава да помага. Те подпомагат с техническа поддръжка на интерактивните кътове в детските отделения.

За децата е важно да бъдат максимално близо до нормалната си среда, до ежедневните си занимания, игри и забавления.

Ние в Пирогов се стремим да осигурим комфорт и уют както за тях, така и за техните родители. Ние се радваме, когато срещаме партньори в тази си мисия.

каза доц. д-р Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия

С дарения неограничен достъп до интернет, малките пациенти ще имат възможност да учат, да се забавляват и да бъдат във връзка със своите приятели, докато специалистите в Пирогов се грижат за тяхното здраве.

Радваме се, че продължаваме да бъдем част от преобразуването на детското отделение в “Пирогов”. Защото и ние сме едновременно родители, експерти и обучители.

Гостоприемната физическа среда, наред с атрактивните технологии водят до повече увереност и усмивки у децата, които посещават отделението.

Основната мисия на Центъра за творческо обучение е подобряване на образователната среда, в която главни участници са именно децата, а те учат навсякъде.

каза Димитър Дряновски, технологичек експерт в Център за творческо обучение и бранд мениджър на LEGO® Education за България

Остави коментар