Дарение от 1 милион долара

0

Дейвид Чанг дарява 1 милион долара печалба от „Стани богат“ на затруднени работници в ресторантите.

Готвачът на знаменитости Дейвид Чанг дава на ресторантьорството спасителен пояс. В неделя основателят на Momofuku и домакин на сериала за храни „Ugly Delicious“ на Netflix, стана първата знаменитост, спечелила „Who Wants to Be a Millionaire“ (Стани богат), откакто игровото шоу дебютира за най-новата си итерация през 2019 г. Той дарява своята най-голяма награда в помощ на хората от ресторантьорската индустрия, които се борят за бизнеса си, по време на пандемията.

Чанг дава своите 1 милион печалб от наградата на базираната в Хюстън фондация “Southern Smoke Foundation”. Организация, която осигурява спешни средства за служители и собственици на бизнес в хотелиерската индустрия. От ноември организацията е събрала 178 080 долара, според уебсайта си.

43-годишният ресторантьор използва последния си спасителен пояс, за да се обади на приятел, за да осигури отговора на въпроса за любопитни факти за милион долара: „Кой беше първият президент, който имаше електричество в Белия дом?“ Чанг избра да извика журналистката от “ESPN” Мина Каймс за помощ с правилния отговор – “президента Бенджамин Харисън”„Проблемът ми с хазарта най-накрая се отплаща. 1 милион долара за нуждаещите се от хотелиерството “, каза Чанг в туит след голямата печалба.

Ресторантската индустрия е особено засегната поради спирането по време на пандемията – изключвания, които принудиха много ресторанти да затворят завинаги или да въртят бизнес моделите си само за изнасяне или доставка. Според данни на Yelp 60% от фирмите, които са се затворили в цялата страна (САЩ) поради борбата с COVID-19, са постоянни. Всъщност зашеметяващите 32 109 ресторанта, барове и заведения за нощен живот са затворени към 31 август, като 19 590 от тези затваряния са завинаги, показват данните на Yelp.

Миналата седмица президентът Тръмп призова Конгреса да приеме следващия пакет за стимулиране на коронавируса и да помогне на затруднените ресторанти на фона на втората вълна на COVID-19, която принуди някои части на страната да въведат отново строги насоки за социално дистанциране.

Остави коментар