Да играеш една и съща роля отново и отново

0

Снимка: The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), IMDB

Част от предизвикателствата в актьорската професия е да откриеш разнообразие от роли, с които да покажеш пълния капацитет на таланта си. Сред първенците по този критерий например е Мерил Стрийп и вероятно затова толкова често я номинират за “Оскар”.

Дуейн Джонсън – Скалата

Малцина са тези, запомнили имената на персонажите, които играе Дуейн Джонсън – Скалата. Неговото име измества всички измислени герои и може би по тази причина режисьорите му дават една и съща роля. Във всеки филм (“Бързи и яростни”, “Небостъргач”, “Джуманджи: Следващо ниво”) той е напомпаният смелчага, който спасява приятелите си.

Снимка: Getty Images

Вин Дизел

Говорейки за семейството на “Бързи и яростни” и еднообразна актьорска игра, няма как да пропуснем Вин Дизел. Каквото и да се случва с героите му (“Трите Хикса”, “Хрониките на Ридик”, “Бързи и яростни”), Вин Дизел винаги успява да го прекара през призмата на безчувствения герой, който накрая спасява света.

Снимка: The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), IMDB

Джейсън Стейтъм

Но ролята на “лошото момче” изглежда е любима на голяма част от холивудските актьори. Но за разлика от колегите си, Джейсън Стейтъм е лошото момче с акцент. Той е здравенякът във всеки филм (“Бързи и яростни”, “Транспортер”), който трябва да ступа определен брой физиономии, докато се опитват да го убият. И в повечето случаи никой не успява.

Снимка: Getty Images

Октавия Спенсър

Октавия Спенсър толкова добре влезе в ролята на Мими от “Южнячки”, че забрави да излезе от нея. Филм след филм тя играе моралния компас, най-добрата приятелка на главната героиня, която е насреща за някой по-пиперлив съвет. И ако режисьорите и продуцентите търсят нахакана чернокожа актриса (“Формата на водата”, “Мамчето”), Спенсър се появява на екрана.

Снимка: Getty Images

Джеки Чан

Джеки Чан в ролята на Джеки Чан е най-запомнящото се, а и единствено изпълнение на актьора на голям екран. Да прилага карате техники, докато бяга от наемни убийци е любимата му роля. От продължението на “Карате кид” до по-старите му ленти “Час пик”, “Смокинг” и “Шанхайски рицари” той е майсторът на източните бойни изкуства.

Снимка: Getty Images

Мишел Родригез

До всяко лошо момче, трябва да върви и лошо момиче и тук идва Мишел Родригез. Тя е секси и ще почисти и зареди оръжията ви и ще ви приготви закуска на сутринта. Толкова ѝ отива да играе лошото момиче по кожени панталони (“Бързи и яростни”, “Заразно зло”), че едва ли скоро ще я видим в различна роля.

Снимка: Getty Images

Катрин Хейгъл

Тя стана известна с ролята си на Изи от “Анатомията на Грей”, но след като напусна сериала ограничи изпълненията си до недостъпна красавица, отблъскваща всеки мъж, проявил минимален интерес към нея. Романтичните комедии станаха нейния специалитет (“27 сватби”, “Позабременяла”), Хейгъл не успя да излезе от ролята на трудна за спечелване жена.

Снимка: Getty Images

Източник: webcafe

Остави коментар