Цветовете на сезон пролет 2021г.

0
Цветовете на сезон пролет 2021г.

От ярко оранжево до пастелно розово

Въпреки факта, че продължаващата пандемия е превърнала Седмицата на модата в предимно виртуално изживяване. Това не е попречи на дизайнерите да бъдат креативни във формите и цветовете на техните модели.

Вижте предаванията и събития от миналия септември, които ни предоставиха страхотни деколтета и закачливи поетични блузи. Както и приповдигната цветова палитра за пролетта на 2021 година.

„Както всички ние, така и дизайнерите, смятаме, че пролетта на 2021 година ще бъде по-добра от миналогодишната. Именно затова видяхме море от смели, ярки цветове в множество тъкани и текстури“

казва Либи Пейдж пред inStyle.

Противоположно обличане

Според Селин Сийдъл, старши редактор на женска мода в Farfetch. Този сезон трябва да бъде изпълнен със забавни експерименти от цветни комбинации.

Тя споделя, че т. нар. „блокиране на цветовете“ често включва сблъскващи се яркости, но през 2021 година комбинацията на наситено смел цвят с мек пастел придава приповдигнато чувство.

Сийдъл добавя, че пролетната колекция на Fendi е перфектната точка на вдъхновение. Тя включва светлосиньо в комбинация с ярки портокалови цветове или пък поразителни червени нюанси заедно с бебешко розово.

Яркочервено

Докато Либи Пейдж изброява голямо разнообразие от нюанси, които да добавим към гардероба си този сезон. Тя отбелязва, че червеното ще бъде сред най-разпространените микротрендове.

Всяко едно представяне на цвета по време на модните дефилета за пролет 2021 година беше само по себе си уникално.

Оранжево

Пролетните колекции от Dione Lee, Marques’ Almeida и Christopher John Rogers се привеждат в съответствие с цветовете на този сезон. А именно – оранжевото.

Ребека Бруър казва пред InStyle, че нюансът може да изглежда твърде ярък за някои хора, но съветва да не се страхуваме да го носим. Тя го комбинира с нещо неутрално, като кафяво или войнишко зелено.

Розово

Ариел Сибиони предполага, че нюансите на залеза, особено розовите, ще издигнат модата още по-нагоре през 2021 година.

Френската модна дизайнерка Изабел Марант показа няколко розови визии по време на дефилето си. Като загатна, че това ще е един от основните цветове през пролетта.

Бяло лято

Дори модата да е доминирана от няколко ярки цвята през следващите месеци. Тифани Хсу казва, че бялото също ще намери своето място под слънцето. Според нея, трябва да инвестирате в свежа бяла риза за лятото.

„Цветът е гъвкав и се съчетава с всичко, независимо дали го носите като панталон или блуза“.

казва Хсу пред InStyle.

Експертът препоръчва също така да комбинирате вашите бели ансамбли с подходящи аксесоари, които да направят тоалета ви още по-зашеметяващ.

Неутрални пастели

Как да вградим допълнителен цвят в минималистичен гардероб?

Що се отнася до включването на вълнуващо допълнение към морето от черно, сиво и кафяво. Лиза Айкен препоръчва да се насочите към пастелите – прашно розово и маслено жълто.

Остави коментар