Coca-Cola ще тества хартиена бутилка

0
Coca-Cola

Американската компания Coca-Cola ще тества хартиена бутилка като част от своя ангажимент да премахване пластмасата от своите продукти, съобщава BBC.

Прототипът е направен от датската компания Paper Bottle Company. Като структурата ѝ представлява изключително здрава хартиена обвивка, която все пак съдържа тънка пластмасова обвивка.

Но целта е да се създаде 100% рециклируема бутилка без пластмаса, способна да предотврати изтичането на газ от газираните напитки.
Стените на опаковката трябва също така да гарантират, че влакната не се отлепват и не попадат в течността, тъй като това представлява риск от промяна на вкуса на напитката. Като в същото време може да наруши изискванията за безопасност.

Снимка: Видео на Coca-Cola , споделено в YouTube

По-рано тази седмица Coca-Cola пусна нов, по-малък размер бутилка от 100% рециклиран пластмасов материал.

Бутилката ще се появи по рафтовете от този месец в Съединените щати, включително в Ню Йорк и Кънектикът, както и в Калифорния и Флорида. Преди да бъде пусната в цялата страна през лятото.
Миналата година компанията беше класирана на първо място сред концерните, които замърсяват околната среда чрез своите пластмасови продукти.

През 2018 г. компанията обяви своя инициатива, наречена „Свят без отпадък“. Нейната цел е до 2030 г. компанията да събере и рециклира по една бутилка или едно кенче за всяко едно, което продава. По думите на Сутария новата бутилка е „голяма стъпка в тази посока“.

Coca-Cola не е единственият конгломерат, опериращ в различни точки на света, който си е поставил за цел да намали пластмасовото си замърсяване. Nestle, най-голямата компания за храни в света, миналата година обяви, че инвестира 2 млрд. долара в подобни инициативи. Наскоро Pepsi пусна двулитрова бутилка с нов дизайн, която използва с 24% по-малко материали.

Източник: investor

Остави коментар