Българи разработиха мобилно приложение – световен ДДС калкулатор

0

ДДС калкулатор актуализира напълно автоматично ДДС ставките за над 150 страни по света

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е широко разпространена регулация върху потреблението. Прилага за почти всички стоки и услуги, които се купуват и продават в множество държави по света. Изчисляването на стойността на ДДС става по класическа формула, но не всеки я разбира и може да я приложи бързо и точно.

Ето защо на помощ идва ново мобилно приложение – световен калкулатор за ДДС. С помощта на алгоритъм, може да изчисли ДДС назад и да покаже нетната сума с цена без ДДС за конкретни стоки и услуги.

Калкулаторът е разработен от българската софтуерна фирма MyApp.bg. Той позволява на потребителите да получат най-лесния и надежден начин за изчисляване на ставката на ДДС, цената с/без ДДС за всички стоки и услуги в международната икономика в реално време.

Изчисляване на ДДС
Изчисляване на ДДС

За каква ОС е налично приложението?

Мобилното приложение е достъпно във версии за устройства с операционни системи Android и iOS. В момента се разработва и версията му за Huawei AppGallery.

То включва постоянно актуализираща се система със ставки на ДДС за над 150 страни по света. Това е от голяма полза за бизнеса и потребителите в случаи, когато дадена държава извършва промени и въведе намалени ставки.

Не отдавна например Чехия отмени ДДС върху тока и газа. Друг пример е с промяната на ДДС за заведенията у нас, като мярка в подкрепа на техния бизнес. Редица други страни също променят динамично този потребителски данък, за да отговорят на предизвикателства като пандемията от ковид или нарастващите цени на енергоносителите.

Приложението предлага и премиум версия с множество екстри – без реклами, функция за лесно добавяне на персонализирана ставка, бърз начин за промяна на текущата държава за пресмятане на ДДС, разширена история за всички извършени изчисления, както и актуализации на ставките на ДДС – винаги навреме и за всички страни в Европейския съюз и по света.

ДДС калкулаторът за iPhone и iPad може да свалите от тук.

ДДК калкулаторът за Android телефони може да свалите от тук.

Остави коментар