Бил Гейтс – заплахи за човечеството

0
Бил Гейтс

Две огромни заплахи пред човечеството посочи основателят на Microsoft Бил Гейтс. Мултимилиардерът и филантроп заяви в интервю за YouTube канала Veritasium, че заплахите за човечеството вследствие на пандемията от коронавирус са изменението на климата и биотероризма.

„Първата заплаха е изменението на климата“, каза Гейтс, попитан за опасностите, за които светът не е подготвен. Според него всяка година смъртността поради този фактор ще бъде “дори по-висока”, отколкото по време на настоящата пандемия.

„Някой, който иска да причини щети, може да създаде вирус, което означава, че вероятността да се наложи да се сблъскате с него е по-висока в сравнение с естествените епидемии като тази“.

добави Гейтс.

По-рано основателят на Microsoft заяви в интервю за германското издание Süddeutsche Zeitung, че светът не е готов за следващата пандемия. Според него тя може да бъде десет пъти по-лоша от COVID-19.

“Надявам се, че след две години ситуацията ще изглежда по различен начин. Ваксини, тестове, лекарства, епидемиология, мониторинг – много може да се направи”.

Бил Гейтс.

Според Гейтс коронавирусът е станал част от ежедневието в същата степен като земетресенията, торнадото или изменението на климата и отговорът на този тип заплахи трябва да бъде глобален.

Източник: standartnews

Остави коментар