Безсънието – пет съвета, как да се справим с него

0
Безсънието

Понякога, хората имат проблеми със съня по различни причини – тревога, безпокойство, нарушен режим на лягане, вълнение. Тези съвети ще ви помогнат да се преборите с безсънието.

Първи съвет: Изпразнете ума си

Една от причините за безсънието може да е тревога или безпокойство. Ако е така, би било много полезно да изпразните ума си от мисли преди да легнете да спите или алтернативата е да изместите негативните мисли с положителни.

За изпразване на ума може да медитирате или да упражните йога – интернет е пълен с упражнения и видеа как да го направите. За да изместите негативните мисли, можете да прочетете някоя хубава книга, която ви харесва, или да изгледате някой романтичен или приятен филм, или да си пуснете приятна музика.

Така фокусът ви от неприятната мисъл ще се прехвърли върху приятният фактор, която сте решили да използвате и ще успеете да заспите по-лесно.

Втори съвет: Докато сте в леглото, затворете очи и си измислете в ума си някаква история или приказка

Това е като алтернатива на това някой да ви чете, докато заспите. Просто затваряте очи и започвате да си мислите някаква история или приказка.

Може да сте главните герои или да е просто много интересна историята. Докато си я мислите и размишлявате, неусетно се заспива и дори не е нужно да броите овце, което се твърди че може толкова да ти доскучее че да заспиш накрая.

Трети съвет: Пуснете си релаксираща музика

Най-добрата релаксираща музика е звуците на природата или музика за медитация. Те са с положителни вибрации, които отпускат ума ви и ви зареждат. Но не пускайте звуци на буря или много шумна музика защото може да има противоположният ефект върху вас.

Четвърти съвет: Изкъпете се с гореща вода и пийте нещо загряващо преди да си легнете

Това да се стоплиш преди сън, винаги има положителен ефект върху цялото тяло и ума. Топлината е просто друг вариант за релаксация, а релаксацията и спокойството са ключови за добрия сън и изобщо за успешното заспиване.

Пети съвет: Спортувайте

Ако нищо друго не помогне, спортувайте. Излизайте всеки ден да спортувате или просто се заемете с задача, която ви изморява физически.

Доказано е, че умората много спомага за бързото и ефективно заспиване и колкото и парадоксално да звучи, релаксацията също. На някои хора действа метода на релаксацията, а на други – метода на умората.

Източник: actualno

Остави коментар