Audi започва съвместно производство на електромобили

0

https://pixabay.com/bg/photos/audi-rs7-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-2996090/

Audi AG обяви, че се обединява с най-старата автомобилна компания в Китай.

Audi AG и FAW Group Corporation се обединяват, за да произвеждат съвместно луксозни електромобили, предава BBC. FAW е третата по големина компания в Китай, но нейния фокус е върху високия клас лимузини.

Компанията иска да навлезе на пазара с електромобили от известно време. От FAW заявиха, че “досега не виждахме потенциален партньор, с който да стартираме съвместно производство, докато не започнахме да обсъждаме идеята с представителите на Audi.”

Новата фабрика ще е разположена в град Чунчун, Китай, а инвестицията в нея ще е на стойност 4,6 млрд. долара.

“Това задълбочено партньорство между Audi и FAW предвещава една нова ера – “златно десетилетие”, за Audi на китайския пазар и за електрификацията като цяло”, заяви Вернер Айхорн, президент на Audi China.

От германската централа на Audi поясниха, че през 2020г. са продали над 700 000 коли в Китай, което представлява голяма част от общите им продажби.

Audi и неговият собственик Volkswagen ще притежават 60% дял в съвместното начинание, а FAW – останалите 40%.

Фирмата производител на високия клас лимузини, предназначени и за лидерите на Китай, дипломати и видни бизнесмени, заявиха, че до 2025г. смятат да електрифицират всичките си автомобили. По данни от FAW, през 2020г. са продали над 3 млн. автомобила.

“Смятаме, че ако електрифицираме най-продаваната си марка, ще увеличим продажбите й двойно”, заявиха представителите на компанията.

Партньорството на FAW с Audi ще се конкурира с алианса между BMW и Great Wall Motors, които също имат завод в Китай.


Източник: economic

Остави коментар