Арт инсталации, графити и туристи

0

Арт инсталации и графити в Троян са едни от идеите, с които градът в сърцето на Балкана да привлича туристи. Освен това в Троян залагат на фестивали и събития, занаятчийски изложения, сватбен туризъм, а в последно време и на културните забележителности в региона. Според бизнеса в града по време на тридневно събитие, посветено на местните традиции и занаяти, те печелят колкото за два месеца в кризата. Това обяви кметът на града Донка Михайлова.

Освен това, в града подпомагат местния бизнес и с отлагане на плащания към общината. Всъщност малките места със специализиран продукт през тази година бележат ръст през периода юли-септември или поне отливът на гости в трудната заради Ковид-19 година е по-малък, обясни Венелина Червенкова от Министерство на туризма.

Велинград също е сред отличниците, които са успели да спечелят доверието на българския турист и затова нямаме спад и в тази трудна годна, обясни Владо Ников от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и Западни Родопи.

Заради отлива на чужди туристи, спадът в броя на гостите в София е 85 на сто, но от общината предвиждат да разработят туристически бранд, с който да привличат повече посетители. През януари в района на Женския пазар ще заработи и нов информационен туристически офис, в който туристите ще могат да научат повече за събитията и атракциите в столицата. Атрактивното е, че той ще бъде поместен в реставриран ретро трамвай, с което ще се отбележи и 120-годишнината от създаването на трамвайното депо в София.

Остави коментар