Apple затвори една пета от магазините си

0

Apple затвори временно всички свои магазини в Калифорния, още много други в САЩ, два магазина в Мексико и два в Бразилия, като е на път да направи същото и с 16 допълнителни магазина в цяла Великобритания.

Близо 100 магазина на компанията, включително в Германия и Холандия, ще останат затворени в края на годината, което е около една пета от всички търговски обекти на Apple по света, отбелязва The Verge.

Причината за това решение на Купертино е очевидна – усложнената ситуация с пандемията от коронавирус. Магазините на Apple отново затварят врати, особено в Калифорния, където COVID-19 регистрира четирите си най-смъртоносни дни поред миналата седмица. А в Лондон премиерът Борис Джонсън току-що постави града в локдаун.

„Поради настоящите условия на Covid-19 в някои от общностите, които обслужваме, временно затваряме магазините в тези райони”, гласи официално изявление на компанията.

Вчера Калифорния за първи път от началото на пандемията активира своята система за спешни предупреждения в района на залива Сан Франциско, изпращайки съобщения директно до всеки телефонен номер, за да помогне на хората да разберат, че заповедта за оставане вкъщи вече е в сила.

Остави коментар