3 октомври 2022

Apple връща служителите си обратно в офиса

служителите

Покрай пандемията от Covid-19 всички големи IT компании преминаха в дистанционен режим на работа. Тенденцията всички да работят от дома си бе необходимост заради изолацията. Но постепенно се превърна в нещо, което някои мислеха, че ще продължи винаги. В тази посока разсъждават в компании като Twitter, различни отдели на Google и много други компании. Но Apple очевидно не е от тях.

Тим Кук е изпратил мейл до служителите с молба да се върнат в офиса от септември. Според The ​​Verge и Bloomberg. Той очаква повечето хора да идват понеделник, вторник и четвъртък. Като има дава възможност за работа от вкъщи в сряда и петък.

Според инструкциите екипите, които трябва да работят заедно, ще ходеят до офиса четири-пет пъти седмично, но това не новост. Част от служителите на Apple трябваше да продължат да работят от офисите на компанията дори по време на разгара на пандемията, въпреки че повечето бяха в състояние да извършват работа от разстояние.

„Видеоконферентните разговори стесняват разстоянието между нас, разбира се, но има неща, които те просто не могат да ни дадат“, пише в писмото изпълнителният директор.

Служителите обаче ще могат да работят дистанционно за допълнителни две седмици в годината с одобрението на мениджъра. Блумбърг съобщава, че Кук цитира в писмото си наличието на ваксини COVID-19 и намаляващите нива на коронавирусна инфекция.

Същевременно Google обяви, че ще приеме нова хибридна работна седмица, в която повечето служители ще прекарат около три дни в офиса. Във Facebook Марк Зукърбърг заяви, че служителите могат да кандидатстват за постоянна работа от разстояние, като 50% от работната сила на социалната мрежа може да работи от дома си през следващите пет до десет години.

Остави коментар