3 октомври 2022

Apple стартира музикалната услуга Apple Music Hi-Fi

Apple Music

Apple (Apple Music) публикува тийзър в своето официално приложение за слушане на музика. Той показва, че скоро музикалният стрийминг на корпорацията от Купертино ще бъде обновен. Уеб изданието в PhoneArena публикува някои подробности.

В официалното приложение Apple Music се появи кратка реклама.

Тя показва логотипа на онлайн услугата и слогана „Пригответе се – музиката съвсем скоро завинаги ще се промени„. След кликване върху рекламното изображение, тийзърът оживява и показва 15 секундна анимация с логотипа на Apple Music. Това се счита за потвърждение, че Apple ще започне да предлага музика с много високо качество.

Според PhoneArena, в Apple Music Hi-Fi (точното име засега не е известно) ще има три или четири варианта на аудио с различно качество. Икономичен, високо качество, Hi-Fi и Hi-Fi HD.

Разликата между тях ще е голяма. Така например, 10 GB дисково пространство ще съберат около 3000 трака с икономично качество. 1000 музикални произведения в режим Hi-Fi и само 200 трака в Hi-Fi HD. Разбира се, трафикът също ще се увеличи. Един и същ 3-минутен трак с икономично качество ще отнеме 1,5 Mb трафик, високото качество ще изхарчи 6 Mb трафик, режимът Hi-Fi ще има нужда от 36 Mb и Hi-Fi HD – около 145 Mb. От друга страна при Hi-Fi HD ще се използва Lossless формат на компресия без загуба на качеството – компресираният файл може да се върне към първоначалното състояние с точност до бит.

Според пазарните аналитици, новите режими няма да увеличат цената на услугата, която към днешен ден за САЩ е $9,99.

Остави коментар